Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sakin ve dikkatli olmalıyız

Sakin ve dikkatli olmalıyız

15 Temmuz 2016 yılındaki hain FETÖ darbe girişimini millet olarak yok eden, Suriye’de bir PKK terör devleti kurulmasına izin vermeyen, ABD’nin kendisine bağlı bir ülke yapma isteğini tereddütsüzce reddeden, Kudüs ve Gazze’nin işgaline en fazla karşı çıkan ve dış güçlerin her türlü eylemlerine karşı dik duran Türkiye’ye , bütün bunların bedelini şimdi ekonomik saldırılarla ödetmeye çalışıyorlar.

Bilindiği gibi ABD'den Türkiye'ye karşı yükselen tehdit ve şantajların arkasında yine siyasi ve ekonomik planlar var. Ekonomik saldırılarını bir anda artıran ABD, Türkiye'nin Çin-Hindistan-Rusya üçlüsü ile ortak pazar kurmasından ve milli paralarıyla ticaret yapma girişimlerinden rahatsız. Öyle ki eğer Türkiye bunu başarırsa doların tekeli sonlanacak ve ABD ekonomideki dolar avantajını kaybedecek.

ABD merkezli ekonomik tetikçiler, uluslararası fon yöneticilerine "Türkiye üzerinde ekonomik yaptırım" algılarını yayarak Türkiye'ye faiz baskısı yaptırıyor. Faiz arttırmayan Türkiye, yine tetikçilerin ve faiz lobilerinin hedefi oluyorSiyasi açıdan Türkiye'yi dize getiremeyenler, yaptıkları çirkin ekonomik saldırılar ve yaptırım tehditleriyle Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyor.

Aslında tüm bu saldırıların arkasındaki büyük resimde ise 15 Temmuz'da diz çöktürülemeyen Türkiye'ye ekonomik saldırılarla boyun eğdirme peşinde olan güçler var. Milletin iradesi ve cesareti sayesinde hainlere geçit vermeyen Türkiye, bu sefer de ekonomik saldırıların hedefinde bunu çok iyi okumak lazım.

Bugün ülkemizde yaşanan ekonomik durum ve döviz de ki aşırı hareketlilik neden böyle sorusuna cevap iki ayaklı olmalıdır. Bunun en önemlisi ülkemizin yenidünya düzeninde ki yerinin neresi olması gerektiği ile ilgilidir. Bu yapıda tercihlerin belirlenmesinde etki etmek üzere hem ekonomik hem de siyasi baskı ile yerimizi kendileri şekillendirmek istiyorlar. Bunu da bizim siyasilerin birlik beraberliği ve iktidarın kararlılığı belirleyecektir. Dövizde ki artış yurt dışından tedarik edilen ürünlerde ki dış girdiye bağlı olarak ürün fiyatlarında artış kaçınılmaz lakin bazı fırsatçıların bu sıkıntıdan kendilerine kazanç sağlamaya çalışanlar var. Burada önemli olan bu fırsatçılara hem idareciler hem halkımız fırsat tanımamalıdır.

Burada yapılması gereken sakin kalıp gerekli olduğu şekilde davranmaktır. Ülkemiz 24 haziran seçimleri ile birlikte yönetim modeli değişikliği yapma iradesi ortaya koymuştur. Bu yönetim modelinin değişim zamanı ve gerekliliği bu yaşanan süreçte ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Bu ortamda bize düşen görev Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekibine destek olmak, sakin kalmak, üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde ifa etmektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR