Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Mistik Müzik Festivali

Mistik Müzik Festivali

Eylül ayı hepimiz için sıkıntılarla dolu bir ay olarak bilinir. Çünkü okulların açılması, kış hazırlıkları ve kışlık alışverişler nedeniyle insanlar bunalır, ekonomik olarak darboğaza girer. Ancak Eylül ayı aynı zamanda hazan mevsiminin başlangıcı olmasının yanı sıra yaklaşık 13 yıldır yapılmakta olan Mistik Müzik Festivali’nin de yapıldığı güzel bir aydır.

 

Uluslar arası festivaller arasında dünyanın en iyi sekizinci festivali olarak seçilen Konya Mistik Müzik Festivali, eylül ayında Konya’nın yüzünü ağartan ve Konyalıların yüzünde gülümsemeye yol açan bir festivaldir.

 

Konya Mistik Müzik Festivali’nin birincisini yaparak Konya’ya güzel bir festival armağan eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, arada verdiği molanın ardından şimdi de 14. sünü yapmak üzere hazırlıklarını tamamladı. Dün konu ile ilgili olarak Konya’daki yazılı ve görsel basın mensupları ile bir araya gelen Yarar, büyük bir vefa örneği göstererek bundan önceki festivallerde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sürdürdü.

 

Misti Müzik Festivalinin manevi dünyamızın en büyük değerlerinden biri olan Hazreti Mevlana ve Mevlevilik geleneğinin Konya’ya katkısının olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Yarar,festivalin Konya’nın kültürel ve sanatsal etkileşimini hareketlendireceğini söyledi.

 

Yarın başlayacak olan festivalin İslam dünyasının en batısından ve en doğusundan  misafirlerin katılımı ile renkli ve güzel görsel şölenlere tanıklık edeceğini, aynı zamanda şehrimizin turizmine, kültürüne ve gelişimine hizmet edeceğini söyleyen Abdüssettar Yarar, Konyalıların bu görsel şöleni kaçırmamalarını önerdi.

 

Eylül ayının sıkıntılı günlerinin arasına giren adeta bir gökkuşağı güzelliği ile giren  ve yarın başlayarak 30 Eylül tarihinde sona erecek olan Mistik Müzik Festivali, eminim ki hepimize görsel ve işitsel ziyafetler sunacaktır. Emeği geçenlere ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’a hepimiz teşekkür borçluyuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR