Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

MHP’den güzel bir hareket

MHP’den güzel bir hareket

Türk siyasi tarihinde ilkleri yaşamaya devam ediyoruz. İlk defa Cumhurbaşkanı seçimi için sandığa gitmemizin yanı sıra ilk defa ittifaklarla karşılaştık. Bu seçimlerde 18 yaşındaki seçmenler ilk defa oy kullandı.

Ak parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı seçimlerde zaferle ayrılarak büyük bir zafer kazandı. Ancak seçimin hemen ardından yapılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan’ın siyasi terbiyeye uymayan açıklamaları ile bu ittifak yaralanmaya çalışıldı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı için verdiği sözün tam anlamıyla arkasında durarak aradan on saat geçmeden talihsiz açıklamanın sahibi Sefer Aycan’ı genel başkan yardımcılığı görevinden alarak ittifaka verdiği önemi bir kere daha gösterdi.

Kendisi bir tıp profesörü olan Sefer Aycan, yaptığı bu talihsiz ve siyasi ahlaka uymayan söyleminin karşılığını hemen almış ve genel başkan yardımcılığı görevinden olmuştur. Taraftarlarını coşturacak  gerçek dışı bir söylem ile makamından olan Sefer Aycan’ın bundan böyle konuşurken iki kere düşüneceğini umarım.

Siyasiler verdikleri söylemlerde kullandıkları kelimeleri daha bir itina ile seçmeleri ve kalabalığın gazına gelerek aklına geleni söylemesinin kötü bir örneğini yaşadık. Ancak her zaman sözünün arkasında durması ile tanınan MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu tür bir davranışı duymamazlıktan  gelemezdi ve öyle de oldu.

Siyaset yapanların örnek alması gereken bu olayın ardından inanıyorum ki artık siyasiler söylemlerinde daha bir dikkatli olacaklardır. MHP gibi kökü yılar öncesine dayanan  ideolojik partilerde böyle çıkışlara meydan verilmeyeceğine gözler önüne serilmiş oldu.

Anket şirketlerinin ve içimizdeki bazı hainlerin MHP hakkında yaratmaya çalıştığı haksız algılara vatandaşlarımız sandıktan çok güzel dersler vermiştir. MHP Türkiye’nin vazgeçilmezi olduğunu, siyaset dünyamızın temel taşlarından birisi olduğunu ve MHP’siz bir Gazi Meclis’in olamayacağını herkese göstermiştir.

Devlet Bahçeli’nin genel başkan yardımcısı Sefer Aycan’ı  söylemlerinden dolayı hemen genel başkan yardımcılığı görevinden alması da siyaset hayatımızın en güzel örneklerinden birisini oluşturmuştur. MHP verdiği sözün ve inandığı davanın her şartlar altında arkasında durmakta olduğunu da böylece ispatlamıştır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR