Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Mesafeyi gözetecen sağlıklı kalacan

Mesafeyi gözetecen sağlıklı kalacan

Mesafeyi gözetecen sağlıklı kalacan

İki aylık aradan sonra berber ve kuaförler işyerlerini açarak tedbirli bir şekilde müşterilerini tıraş etmeye başladılar. Bu korona belası bize aynı zamanda hayatımızda olağan olan  bir çok şeyinde ne kadar önemli olduğunu bizlere acı bir şekilde gösterdi.

Meşhur bir tarihi olaydır.

Meşhur Baltacı Mehmet Paşa, Rus Çariçesi Katerina ile adının çıkmasına kadar varan dedikoduya sebep olan olaylardan sonra zindana tıkılmış.

Hayatından iyice ümit kesmiş olan paşa, her kapı şıngırtısını “Aman cellatlar geliyor!” diye endişeyle karşılarken, günler geçip gitmiş.

Paşanın saçı sakalına karışmış. Onu böyle perişan vaziyette gören bir dostu:

 “Paşam!” demiş, “İsterseniz size bir berber getireyim, saçınızı sakalınızı tıraş etsin."

 Paşa cevap vermiş:

 “Hele bu baş bizim olsun da, tıraşı sonra düşünürüz. Tıraş kolay!"

Merhum paşanın kapısı şıngırdadıkça kapıda belirme ihtimali olan cellattan beter bir musibet var dünya yüzündeki her insanın kapısında.

Şu melun korona celladı öyle şangır şungur da gelmiyor ha! Vücutta kapı pencere çok.

 Göz kapısını seviyor, ağız, burun, hatta kulak pencerelerine bayılıyor.

Eller, onun asansörü.

Hapşırık tayyaresi.

Yakın temas tahsisli yolu.

 Bir anlık gafletin bir adım sonrası hastane, yoğun bakım... Ecel gelmemişse, vücut dayanıklıysa  şifa mümkün. Amma velakin hele de risk grubundaysan girip de dönmemek var.

Bu cellada kelle vermemek büyük ölçüde elimizde. Temizlik, maske, sosyal mesafe. Uydun mu kolay tedbirlere sen sağ ben selamet; aksi halde kestirmeden  Musalla ve Üçler  Mezarlığı küçük kıyamet!

 Öyle yasak kalkınca parkı bahçeyi, sokağı caddeyi doldur... Mesafeyi gözetme, maskeyi takma, elini yıkama... Sonra bana bir şey olmaz de... Nerede o şifanın bolluğu. Ya uyacaksın arkadaş kurallara, ya peşinen kelime-i şehadet getirip hazır edeceksin yolluğu. Unutmayalım korona celladı sadece kapımızda değil her yerde... Aman, dikkat et Müslüman!

 Netice-i kelam paşamızın latifesine uygun olsun: “Hele bu can tende kalsın da, gezmeyi tozmayı, sokaklara akmayı sonra düşünürüz. Eğlence kolay!"

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR