Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Meram’da kentleşme son hız devam ediyor

Meram’da kentleşme son hız devam ediyor

Meram Belediyesi uzunca bir süredir adı konmamış bir devrimi yaşamaktadır. Yıllardır büyük sıkıntı içerisinde olan bir çok yerde kentsel dönüşüm yaparak hem vatandaşların hem de şehrin nefes almasını sağladı.

Konya Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi Şükran, Uluırmak, Aksinne, Küçük Aymanas ve Turgutreis mahallelerinde hızla sürüyor. Proje kapsamında bölgelerin ilk etaplarında yıkım çalışmaları sona erdi ve konut proje  planlamalarına başlanıldı.

Meram’da  bir çok yerde hayata geçirilen kentsel dönüşüm, Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde devam etmektedir. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediyecilikte geçen uzunca bir tecrübesini şimdi kentsel dönüşümde hayata geçiriyor.

Aymanas Mahallesi Kentsel Dönüşüm hamlesinin ardından Aksine Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin de  vatandaşlar tarafından büyük bir teveccüh görmesinin ardından şimdi de Uluırmak Kentsel Dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Özellikle dar ve orta gelirli kişilerin ev sahibi olmasını amaçlayan bu projeler ile Meram’ın kaderini değiştirmeyi amaçlayan Meram Belediyesi, Başkanı Fatma Toru ile 2023 Meram vizyonu için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Ayrıca kentsel dönüşüm alanlarında yıkılan binalarla ilgili olarak  Konya’da ilk defa

 yıkılan binalardaki inşaat atıkları ve moloz yığınları kum ve çakıla dönüştürülüyor. Geri kazanımı sağlanan kum ve çakıllar ise bölgedeki zemine serilerek daha temiz ve düzenli alanlar oluşturulması amaçlanıyor.

Çalışmaları ve Meram’a çağ atlatan projeleri ile her zaman dikkatleri üzerine toplayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, kentsel dönüşüm projelerinde de söz sahibi olduğunu bir kere daha göstermiş oldu.Meram’ın ve şehrin geleceğine ışık tutan yatırımlarla daha yaşanılır bir Meram ve Konya için ekibi ile birlikte çalışmalarına devam eden Fatma Toru, aynı zamanda partili partisiz herkesin takdirini de kazanmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR