Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kupa daha çok isteyenin oldu

Kupa daha çok isteyenin oldu

Güzel bir havada ve Eskişehir’in yeni stadyumunda oynanan Türkiye Kupası finali, Başakşehirli seyircilerin her türlü  rezilliği ve terbiyesizliğine rağmen mutlu sonla bitti. Atiker Konyaspor 95 yıllık tarihinde ilk defa çıktığı Türkiye Kupası finalinde başarılı olarak Türkiye kupasını müzesine götürdü.

 

Bir avuç Başakşehirli fanatik final maçını berbat etmek için yapmadıklarını bırakmadı. 15 binden fazla Atiker Konyaspor taraftarı karşısında cılız çıkan seslerine bakmadan maçı katletmek adına yapmadıklarını bırakmadılar.

 

Stadyumlarda sıkı güvenlik tedbirleri alınmasına rağmen maçın hemen başında ortaya çıkan onlarca meşalenin stadyuma nasıl girdiği de ayrı bir konu. Daha maçın başında meşalelerden oluşan görüntü ve hava kirliliği nedeniyle maç birkaç dakika durakladı.

 

Meşalelerden daha sonra da maç izlemeye gelen Eskişehirliler ile Konyalıların birlikte slogan atmalarını içine yediremeyen Başakşehirli seyirciler, Eskişehirli taraftarların oturduğu tribüne meşale, pet şişe ve çakmak atmaya başladılar. Daha sonra da Konyaspor taraftarlarının yanına sığınan Eskişehirli sporseverler maçı ancak böyle seyredebildiler.

 

Onlarca devlet protokolunun seyrettiği kupa finalini rezil etmek adına her şeyi yapan Başakşehirli taraftarlara Atiker Konyaspor taraftarlarının karşılık vermemesi ve geç alınan güvenlik tedbirleri sonucu rahat bir maç izleyebildik.

 

Her zaman final maçları sıkıntılı ve zor geçer. Gerek Başakşehirli ve gerekse Atiker Konyasporlu oyuncuların birbirini tartarak oynadıkları final maçı, vasatın üzerine çıkamadı. Oyun kalitesi olarakta vasattı. Oyun için söylenmesi gereken en güzel şey, her iki tecrübeli teknik adamlar Aykut Kocaman ve Abdullah Avcı’nın birbirlerini çok iyi tanımaları sonucu ortada geçen bir maç oldu.

 

İlk yarıda Başakşehir daha etkili olmasına rağmen ikinci yarıda Atiker Konyaspor dengeyi sağladı ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalar da da sonuç değişmeyince penaltılara geçildi. Atiker Konyasporlu futbolcular  başarılı penaltı atışlarından sonra o müthiş taraftarı ile birlikte kupayı havaya kaldırdı.

 

Kazanılan kupa Eskişehir’i bir günlüğüne adeta Konya yapan ve tarihi finalde takımını yalnız bırakmayan onbinlerce taraftarın bütün yorgunluğunu bir anda unutturdu ve onlara tarihi bir güne şahitlik etmenin gururunu yarattı. Bize bu haklı gururu yaşatan Atiker Konyaspor yönetim kuruluna, futbolcularına, teknik kadrosuna ve final gecesi tezahüratı ile herkesin ağzını açık bırakarak büyük bir tarih yazan Konyaspor taraftarlarına teşekkür ederim. Kupa daha çok isteyenin oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR