Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kritik Eşikteyiz

Kritik Eşikteyiz

Kritik Eşikteyiz

Gündem yine koronavirüs.

Bugünlerde kritik eşikteyiz; buna inanın. Virüs, Aşı bulununcaya kadar can almaya devam edecek. Virüse yakalanan yakalandı. Yakalananlar dahi tehlikede, Uzmanlar hep uyarılarda bulunuyor. Lütfen dikkat… Lütfen tedbir…

Bilim insanları bu konuda yaklaşık bir yıl uğraşıp çalışıyorken meşhur korona bir saniye bile boş durmaksızın maksimum hızla sonuca mutlak bir tarzla görevini yapmaya devam ediyor. Adeta bir misyoner gibi nokta atış yapıyor. Ülkemizde Bilim Kurulu, tıbbi önlemler ve vatandaşların uymaları gereken korunma tedbirlerini titizlikle yayınlıyor, konferanslar ve tavsiyelerle insanları uyardıkları halde bunlara gereğince uyulmuyor. Bu sebeple vaka sayıları ve ölüm oranları grafiksel olarak artıyor.

Maalesef, gördüğüm kadarıyla tam manasıyla alınan tedbirlere biz vatandaşlar olarak uymuyoruz. Maske takın deniyor, sosyal mesafeye uyun deniliyor ama bizler her iki durumda da gereğini yapmıyoruz. Maskeler, vatandaşların ya çene altında ya kulak arkasında ya da cebinde. Tabi sosyal mesafeyi de maalesef korunamıyor. Aslında istenen çok basit ve kolay bir şey. Sevgili okurlar, belki bu duruma 2 yıla kadar uymamız gerekecek. Nasıl saatsiz, cep telefonsuz, gözlüksüz, yüzüksüz, kolyesiz dışarı çıkamıyorsak maskesiz de çıkmamamız lazım. Ama tam takarak yani çene altına kulak arkasına asmadan. Tabi bunun yanında sosyal mesafe çok önemli. Eskisi gibi sarılıp, öpüşmeyeceğiz, tokalaşmayacağız. Lütfen başta kendinizi sonra sevdiklerinizi düşünün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR