Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Koronavirüs hayatımızda olacak

Koronavirüs hayatımızda olacak

Koronavirüs hayatımızda olacak

Dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması ve başlangıçtan bu yana uygulanan olumlu ve başarılı  tedbirler ile coronada belli bir duraklama görülmeye başlandı.

Ancak havaların güzelleşmeye başladığı bu dönemde acaba vatandaşları nasıl evde tutmayı başaracağız? Bu Corona virüs salgınının daha ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz ve görüyorum ki bir grup vatandaş aşırı duyarlı hareket ederken bir grup vatandaş  bana bir şey olmazcı hareket ediyor.

Bu dönemde televizyondaki  ve sosyal medyadaki Corona haberlerini  azaltmak insan psikolojisi üzerinde faydalı olacaktır.. Her akşam açıklanan test sayılarını  pozitif vakaları hastalığa yakalananları ve iyileşen hastaların ne anlama geldiğini bilmiyorsanız ekranda gördüğünüz rakamlar sizi sadece dehşete düşürecektir.Bu dehşet sizi korkuya ve paniğe itecektir.Korku ve panikle hareket eden kişiler hata yapmaya açık insanlardır.

 Artık evde oturan insanların psikolojileri bozuldu televizyon programlarında kişilerin böyle bir pandemi karşısında ruh sağlıklarını nasıl koruyacaklarını öğrenmeleri anlatılmalıdır.Veliler çocuklarının okul eğitimlerini ciddi bir şekilde düşünür oldu televizyondan eğitim müfredatlarını tamamlamaya çalışıyorlar sınava hazırlanan çocuklar ve ebeveynleri sınav endişesi içerisindeler . Halbuki bu dönem çocuklarımıza pandemi eğitimleri versek yıllar sonra çocuklarımız bu dönemi  tam bir yaşanmışlıkla hatırlasa daha iyi olmaz mı?

Daha ne kadar süreceğini bilemediğimiz bir yaşam süreci içerisindeyiz kişiler artık nasıl hareket edeceğini bilemediği gibi tüm hastalık bulgularını bedeninde hisseder oldu dezenfektanları aşırı kullanmaktan kişilerde

El bozuklukları başladı.

Halbuki bilim adamları virüsle mücadele etmeye çalışırken; kişilerde ruh sağlıklarını bozmadan  virüslere karşı nasıl korunmaları gerektiğini ve dış ortamda onların varlığıyla nasıl yaşamaları gerektiğini öğrenseler daha iyi olmaz mı?

Son olarak 11 Marttan bu yana evde kalan 65 yaş üstü kişiler hiç olmazsa günde birkaç saat dışarda vakit geçirmek için izin istemekte. Bu kişilerin sağlığı ve psikolojik durumları için bu iznin verilmesi de çok faydalı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR