Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya çiftçisinin büyük başarısı

Konya çiftçisinin büyük başarısı

Bazı markalar vardır ki, bulunduğu şehrin adı ile özdeşleşmiş ve bu adla birlikte anılmaktadır. Torku markası ile Konya şehrinde olduğu gibi. Artık Torku denildiğinde Konya, Konya denildiğinde Torku akla gelmektedir. Bu iki önemli isim sıkı sıkıya birbiri ile bağlıdır.

 

Konya çiftçisinin Recep Konuk ile başlayan hızlı yükselişi, her yıl artarak devam etmektedir. Bünyesinden Torku dahil bir çok marka çıkartarak çiftçilerin sanayide de başarılı olabileceğini herkese gösteren Konya Şeker, artık tanınan ve güvenen bir büyük kuruluş haline gelmiştir.

 

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl yapılan  “Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu” araştırmasında Konya Şeker 31 sırada yer almıştır. Geçen yıl  yapılan açıklamada 37. sırada yer alan Konya Şeker bu yıl ki açıklamada altı sıra birden yükselerek 31. sıraya çıkma başarısı göstermiştir.

 

Kooperatif ve çiftçi birlikteliğinin en güzel örneği olan Konya Şeker,her yıl adeta kendisi ile yarışarak ülke sanayisindeki başarı merdivenlerini teker teker tırmanmaya devam etmekte. Artık Türk çiftçisi sadece tarlada değil sanayide de başarılı olacağını dosta düşmana göstermeye başlamıştır.

 

Her yıl yapılan yeni atılım ve girişimler sonucu sanayide çalışma alanını genişleten, başarılı yatırımları ile yeni istihdam alanlarını da hayata geçiren Konya Şeker, ülke ekonomisinin yükselmesi, daha çok kişinin çalışarak daha çok eve ekmek gitmesi ve en önemlisi de Türk çiftçisinin neler yapabileceğini herkese göstermeyi başarmaktadır.

 

 

Konya Şeker’in büyümesindeki en önemli etki hiç şüphe yok ki, Yönetim Kurulu Başkanlığında Recep Konul gibi girişimci, atılgan, korkusuz ve ülke gerçeklerini çok iyi bilen birisinin olmasıdır. Bir çok firmanın girmeye cesaret edemediği alanlara yatırım yaparak her zaman önder girişimci olan Recep Konuk, el attığı bütün sektörlerde de başarılara abone olmuş biridir.

 

Ülkemizin 2023 vizyonu hedefine uygun olarak dünyanın en güvenli gıda kuruluşlarından biri olmak hedefiyle yatırımlarına devam eden Konya Şeker, Konya Ovasının bereketi ve Konyalı çiftçilerin alınterini Recep Konuk’un başarılı atılımları ve yatırımları ile birlikte harekete geçirmeyi başararak yüksek kabiliyet ve becerilerini herkese göstermeye başlamıştır.

 

Recep Konuk’un önderliğinde sanayi istatistiklerinde ön sıralara doğru emin adımlarla ilerleyen Konya Şeker’in bu başarısı aynı zamanda Türk çiftçisinin de başarısıdır. Anadolu’nun kalbinden çıkanların neler yapacağının bir göstergesidir. Türk çiftçisine güvenildiğinde neleri değiştireceğinin güzel bir örneğidir.

 

Anadolu’nun kalbi olan Konya’dan yükselen bu güzel tabloyu gördükçe ülkemizin ve sanayimizin geleceği açısından olumlu düşüncelerimiz artmaktadır. Ülkemizin en büyük 500 sanayi kuruluşu istatistiğinde 31. sırada yer alarak bizleri gururlandıran Konya Şeker’i yürekten kutlarım. Başta Recep konuk bey olmak üzere bu başarıda emeği geçen yönetim kurulu üyelerini ve Konya Şeker Çalışanlarını kutlarım. Teşekkürlerin en büyüğü de böylesine başarılı bir kooperatif için bir araya gelen Türk Çiftçisine ayırmak isterim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR