Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kim belediye başkan adayı olmalı?

Kim belediye başkan adayı olmalı?

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimler öncesinde özellikle gençlerin seçime olan ilgisini ölçmek adına hafta sonunda gençlerin özellikle gittiği birkaç kafe dolaştım. Burada bulunan genç kardeşlerime “sizce kim belediye başkan adayı olmalı” diye sordum.

Aralarında Konyalılarında olduğu bir çok genç kardeşim, sorduğum soruya genellikle  “bilmem” diye cevap verdi. Yaşları itibariyle yerel seçimlerde oy kullanacak olan gençlerin yerel seçime bu kadar ilgisiz kalması beni üzdü.

Özellikle Karatay, Meram ve Selçuklu ilçesinde mevcut belediye başkanlarımızın adını sorduğum gençlerin büyük bir çoğunluğu Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’yi tanıdıklarını söylediler. Daha sonra da Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu bildiklerini, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı çok az bildiklerini söylediler.

Aynı gençlere  bir anda öyle bir yetki olsa kimi bu ile Belediye Başkanı yapardınız? diye sorunca  gençlerin çoğu  birbirine bakıp, daha önce böyle bir şeyi hiç düşünmediklerini belirttiler. Kendilerini  isim vermeye zorladım. Karatay için mevcut Başkan Mehmet Hançerli, Meram için de mevcut Başkan Fatma Toru ismini verdiler.

Selçuklu ilçesinde mevcut belediye başkanını ve aday adaylarını pek tanımadıklarını söyleyen gençler bu ilçe için bir isim veremediler. Gençleri bulmuşken “nasıl bir belediye başkanı istersiniz?” diye sordum. Halkın içinde olan ve gençlerin sorunlarını çözen belediye başkanı istediklerini söylediler.

Ayrıca seçilecek belediye başkanının  yetenekli, dürüst, çalışkan, şehri bilen, insanları tanıyan, üniversite mezunu, kolay ulaşılabilen gibi özellikleri olmalı  dediler. Başkanın gerektiğinde bisiklete binebilmesini, sosyal medyayı iyi kullanmasını, sık sık halkın arasında dolaşarak onlarla sohbet etmesi gerektiğini de söylediler.

Yerel seçimlere sayılı günler kalmasına rağmen gençlerin seçime olan ilgisizliği biraz üzse de, aslında kendisini tanıtmayan ve halkın içine giremeyen belediye başkanlarında daha çok suç olduğunu düşündüm.Kendisini ve ilçesini yeterince tanıtamayan başkanlarında kulaklarını çınlatmış olduk.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR