Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Karıncanın yangına su taşıması gibi

Karıncanın yangına su taşıması gibi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dolarınızı bozdurun, Türk lirasına rağbet edin tavsiyesi üzerine güzel ülkemizin dört bir tarafında dolarını bozdurmak isteyenler döviz bürolarına akın etti.

 

Konya’nın yiğit insanları da bu hayırlı kampanyaya büyük destek vererek, ellerinden gelenleri yapıyor ve yapmaya devam edecek. Herkes karınca kararınca elinde tasarruf olarak tuttuğu doları Türk lirasına çevirme gayreti içerisine girdi.

 

Esnafta bu kampanyada insanları teşvik edici promosyonlarla üzerine düşeni yapmaktadır. Bilmem ne kadar dolarını bozdurup dekontunu getirene bedava çaydan tutunda bedava halıya kadar yüzlerce çeşit promosyonla kampanyaya destek olmaktadır.

 

Kampanyaya destek olanları saymaya kalksak bu sütunlar az kalır. Ancak lokantacısından fırıncısına, zücaciyeciden berberine, halıcısından lokantacısına ve hatta dolmuş sürücüsüne kadar esnaf dolara karşı savaş açmış durumda.

 

 

Ülke genelinde olduğu gibi Konya’mızda da kampanyaya gövdesini koyan yine yiğit esnaflar. Bu insanlar günlük kazançları ile evine ekmek götürmektedir. Aralarında kıt kanaat geçinenler bile vardır. Ancak ekonomideki olumsuzluklara rağmen bütçelerinde gedikler açılması pahasına böyle bir kampanyada başrol oynamaktalar.

 

Şimdi bazıları bu şekilde kampanya ile doların ateşinin söndürülemeyeceğini söyleseler de, esnafın ve vatandaşın söz konusu vatan olduğu zaman yapamayacağı şeyin olmadığının en güzel göstergesidir. Esnaf hiç  değilse karınca misali yangına bir damla su taşımaktadır. Bu da onun ne kadar vatansever biri olduğunu göstermektedir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR