Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İnsanca yaşamak herkesin hakkı

İnsanca yaşamak herkesin hakkı

Ekonomik ve sosyal ihtiyaçları için  bir ay boyunca çalışan insan, maaş zamanı aldığı maaşla rahat bir ay geçirmek ister. Çocuklarının nafakasını temin etmeye  ve kimseye muhtaç olmadan yetecek kadar bir para isteyen halkımız, galiba bu sefer azda  olsa güleceğe benziyor.

1 Kasım seçimleri öncesi asgari ücreti bin 300 liraya yükselteceğini vaat eden Ak Parti, artı iktidarda ve bu sözünü yerine getirmelidir. Geçtiğimiz günlerde toplanan birinci toplantıda işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelerek bir toplantı yaptılar.

İkinci toplantıda bugün yapılacak. Türk-İş'in ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıya, 5 işçi, 5 işveren, 5 de devlet temsilcisi olmak üzere, 15 kişi katılacak.Komisyonda işçi kesimini Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek.

Ülkemiz için açlık sınırının bin 500 liraya dayandığı bu günlerde bin 300 lira asgari ücret en azından kıt kanaat geçinen işçilere büyük bir destek olacaktır. Ev kiralarının günden güne arttığı, gıda ve zaruri harcamaların bir önceki günü arattığı ve enflasyon canavarının çift hanelere dayandığı ülkemizde bu asgari ücret bir nebze olsun nefes aldıracaktır.

Bugünkü yapılacak olan toplantıda asgari ücretin kaç lira olacağından çok asgari ücretin artmasının ardından oluşacak maliyetin kimin karşılayacağı konuşulacak gibi. Devlet asgari ücretin yükseltilmesinden doğan maliyetin en azından bir kısmını işverenin üzerinden almalıdır. Bu vergi indirimi falan da olabilir.

Yılbaşından itibaren alacakları yeni asgari ücretin hayallerini kuran çalışan kesim bugün  Asgari Ücret Tespit Komisyonundan çıkacak güzel ve sevindirici haberler beklemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR