Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Hayal tacirleri

Hayal tacirleri

Özellikle Zafer alanı çevresinde ve Bosna Hersek Mahallesi’nde bazı kafelerde duygu sömürüsü yapan falcılar var. Kimileri bunu tabela ile açık açık yapıyor, kimileri ise kafelere gelen müşteriler ile kendi aralarında anlaşıp yapıyorlar.

 

Kahve falından tutunda Tarot falı, el falı ve kum falı adı altında yapılan bu tür eylemler adeta büyüyerek gelişmektedir. Özellikle gençler arasında yaygın olan fala baktırma giderek gelişmekte ve çeşitli sömürülere sebep olmaktadır.

 

Sınavdan iyi puan almak isteyenler, canı sıkılanlar, evlenemeyenler, iş bulamayanlar, piyangodan para çıkmasını isteyenler artık bu tür hayal tacirlerinin peşine takılmaya başladılar.

 

Hatta birisiyle tatmin olmayıp, diğerine koşan ya da inandığına sürekli takılan insanlar var toplumumuzda… Bunlara çok para harcayan insanlarımız var aramızda… Yazık, doğal yaşamın gerekleri, gerçekleri yerine hayal ötesi fonksiyonları niçin tercih ediyoruz?

 

Öğrenci bütçesinden  yüklü fedakârlıkta bulunup parasını buralara yatıran gençlere yazık oluyor. Birkaç yalanın peşine takılarak ellerindeki paraları bu tür şarlatanlara yatıranlar ne yazık ki çoğalmaya başladı.

 

Bu tür hayal tacirliğinden kazanan iş yerleri de sürekli reklâmlarını yaparak kazançlarını arttırma gayretini sürdürmektedirler. Falcı olarak geçinen sahtekârlar da büyük paralar kazanıyor.

 

Bazıları fala inanmasına rağmen sırf merak için fala baktırarak böyle şarlatanlara para vermektedir. Ne derseniz deyin, bu tür doğanın kurallarına aykırı işlerle zaman harcamak hepimiz için büyük kayıptır. İnsanların gerçek manevî yapıları, karanlık tünellere sokulmakta, çıkış noktalarının da fal ile belirlenmesine çalışılmaktadır… Aklı başında olan, birazcık kendi kendine yetmesini bilen insanların bu tür çıkışlara yönlenmesi anlaşılamamaktadır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR