Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Hani nerede yeni parti?

Hani nerede yeni parti?

31 Mart yerel seçimler öncesinde siyasi parti kulislerinde ve sokaklarda dile getirilen yeni parti kurma çalışmalarından hala bir ses yok. Kimilerine göre büyük bir umut olan yeni parti bir türlü kurulamadı gitti.

Yerel seçimin hemen ardından Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan bazı Ak Parti kurucular kurulundan bazı kişilerin yer alacağı söylenen yeni bir parti için özellikle muhalif basın neredeyse her gün yazılar yazıyor, bazı sondajlar ile kafaları karıştırıyor.

Ancak o kadar enteresan ki sözde iktidara karşı yeni bir parti kuracağı iddia edilen isimlerden şimdiye kadar bir açıklama gelmedi. Hatta adı geçen kişiler, ne  ortaya çıkarak yeni parti kurma çalışmalarını yalanlıyor, ne de tamam artık bizde meydanlardayız, bizde varız demiyor.

Hiç şüphe yok ki herkes yeni bir parti kurabilir. Bu herkesin demokratik hakkıdır. Hatta bazı küskün ve kırgınlar güçlerini birleştirerek Ak Parti ve Erdoğan’ın karşısına dikilebilir. Bunlar sözde AK Partili idiler, arka planda AK Parti’nin kuyusunu kazdılar, Reis’in kardeşim dediği bu insanlar makam ve mevki uğruna O’nu sattılar diye kimseyi suçlamanın manası ve mantığı yoktur.

Yıllarca AK Parti’de görev almış, küstürülmüş, gönderilmişlerin kuracağı yeni parti birbirine girmiş doğrular ile yanlışların da gün yüzüne çıkmasına sebep olacaktır.Hamasetle, duygu patlamalarıyla, öfkeyle göndermeler yapıp karalar çalmanın ya da bağlamanın manası yoktur.

Halkın onlara destek vereceğini hiç kimse tahmin etmiyor. Parti tabelası olan ikinci bir Saadet olurlar. Fakat hodri meydan, haydi kurun bakalım partinizi diyebilen bir babayiğit çıkmadı AK Parti kanadından.Hedef barışmak, kucaklaşmak, gerçek adalet ve hakiki demokrasi değil de bütün planlar Erdoğan’ın tökezlemesi üzerine kurgulanmışsa bu niyet söylem ve eylemlere mutlaka yansıyacaktır.

Kargaşadan siyasi nimet elde edelim diye bir niyet var ise milletin feraseti ve sağduyusu şimdiye kadar olduğu gibi şimdi de gerekeni yapar.Yeni bir parti kurarak siyasi arenada yerlerini alarak Erdoğan’ın karşısına dikilebilseler buna en fazla Erdoğan sevinir.

Erdoğan’ın, karşısına güçlü ve birleştirici bir adayın çıkması hem Reis’in, hem aile efradının, hem de partinin ağır toplarının yeniden inkişafını sağlayacak bir sebep olur. Herkes attığı adımlara, konuştuğu sözlere çok daha dikkat eder.

Aylardır pusuda bekleyen bu eski siyasiler belki de parti kurarak AK Parti'ye ve millete çok büyük iyilik dahi yapmış olabilirler. CHP ve İYİ Parti'den bir şey olmayacağını, olamayacağını cümle âlem yaşayarak şahit oldu.  Ülkede herkes muhalefet yokluğundan sıkıntılı  değil miydi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR