Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Güzel günler yakın

Güzel günler yakın

Güzel günler yakın

İki gün süren sokağa çıkma uygulamasının ardından vatandaşlardan durumu uygun olanlar dışarı çıkarak acil ihtiyaçlarını karşıladı. Tabi alınan tedbirlere uyarak ve maskeli olarak.

Ancak yine de  birkaç gündür sokaklar diğer günlere oranla nispeten daha boş. Sanırım vatandaşlarımız durumun ciddiyetini kavramaya başladı. 'Bize bir şey olmaz' anlayışının yavaş yavaş kırıldığını görüyoruz.

Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Hepimize bir şey olabilir. Bu virüs o kadar hızlı yayılıyor ki, sizi ne zaman nerede yakalayacağı hiç belli olmaz. Öncelikle herkes bu bilinçle hareket etmeli.

Şehrimizde vakalar her geçen gün artıyor. Ama yüksek oranda bir artış gözlemiyoruz. Bu da Konya halkının bilinçli olmasından kaynaklanıyor.Yukarıda da belirttiğim  gibi son günlerde maske takanların sayısı oldukça fazla hale geldi.Sosyal mesafe kurallarına bazı kendini bilmez kişiler  bozsada  nispeten uyuluyor. Tüm bu yasakları görmezden gelenler de var elbet.

Ama sayıları fazla değil. Emniyet ve zabıta güçleri  bu gibi kişileri  uyarmakta hatta ceza yazmaktadır. Biraz daha dişimizi sıkalım, sabredelim.Güzel günler yakın inşallah.

Böyle devam Konya.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR