Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Gün dayanışma ve birlik zamanı

Gün dayanışma ve birlik zamanı

Gün dayanışma ve birlik zamanı

Koronavirüs etkisinin usul  usul azaldığı günleri milletçe yaşamaktayız. Alınan tedbirler etkisini göstermeye başladı. İyileşen hasta sayısı virüse yakalanan hasta sayısını geçti,

İnsan olmak, insana yakışır biçimde hareket etmek ve toplu yaşamanın gereğini yerine getirmek çok önemli.  Bu konularda ne kadar eksikseniz, o kadar  cahil ve geri kalmış oluyorsunuz.

Koronavirüse karşı etkili bir tedavi ve aşının kullanımı 1 yıldan önce mümkün olamayacak gibi görünüyor. İnsanların bu virüse karşı bağışıklık kazanması ise oldukça uzun bir zaman istiyor.

Bizleri en çok korkutan şey;  henüz aşısı ve ilacı bulunmayan korona virüsünün ikinci bir dalga halinde yeniden insanlığın başına bela olması.

 Neticesinde de, çok insanımızı kaybedecek olmamız.

Ülke ve birey olarak bu küresel senaryodan, sağlıklı ve (özümüzü kaybetmeden) kendimiz olarak çıkma gayretinde olmalıyız.

Bu da, birliğimize sıkı sıkı sarılmakla, virüse karşı verilen mücadelede devletimizin yanında olmakla, birey olarak sorumluluklarımızı yerine getirmekle olur.

Lütfen koronavirüsünün hayatımızı ve ülkemizi mahvetmesine izin vermeyelim. Küresel güçlerin korkularımız üzerinden bizi ele geçirmesine müsaade etmeliyim. Zaman çok önemli, hem insan hayatı için hem de ülkemizin ekonomik ve sosyal yapısı için. Fazla yara almadan normalleşmemiz gerekiyor.

İdrak etmemiz gereken mesele şu;

Ülkemizi de etkisi altına alan bu küresel savaşı sadece, devlete bırakarak kazanamayız.  Ya da birilerinin yaptığı gibi, “Sağlık Bakanlığı yapsın da görelim” gibi bir muhalefet tavrıyla da bir yere varamayız… Devlet kadar her birimizin de aynı sorumluluğu üstlenmesi ve mücadele etmesi gerekir.

Her büyük felaket gibi korona salgını da dünyanın gidişatını değiştirecek, bazı ülkeler büyük yıkımlar görerek, zorunlu değişimler yaşayacaktır. Bu arada, güçlü bağışıklık sistemine sahip insanlar gibi, iç yapısı güçlü olan ülkeler, bu savaştan daha az hasarla çıkacaktır…

Gün dayanışma ve birlik zamanı… Moralimizi yüksek tutalım. Birbirimizi uyaralım; evden dışarı çıkmayalım. Alınan tedbirleri devam ettirerek bu belayı başımızdan bir an önce atalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR