Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Güçlü Türkiye geliyor

Güçlü Türkiye geliyor

Güçlü Türkiye geliyor

Koronavirüs etkisi altında yaşamakta olduğumuz ve aynı zamanda.

sosyal hayatta birçok olumsuz etkilerini yaşadığımız zorlu bir süreçten geçmekteyiz.

Ama asıl zorluk bundan sonrasında ve en büyük etkisi ekonomik anlamda yaşanacak gibi gözüküyor. Son bir aydır her türlü kısıtlamanın devreye alınması ve insanların karantina koşullarında evde kalmaları istenmesi bir zorunluluk. Ancak günümüz dünyasında insanların hayatlarını sürdürebilmelerinin en önemli koşulu da ekonomidir. Yani insanların çalışması, üretim yapması ve kazandığı parayla geçimini sürdürmesi gerekliliğidir. Şimdilik kişisel birikimler, devlet katkısı ve yardımlaşma gibi unsurlarla idare edebiliyoruz ama süreç uzadıkça bu unsurlar da yeterli gelmeyecektir. Dahası üretim bu şekilde yavaşlatılır ya da ilerleyen süreçte tamamen durdurulursa işte o zaman başta söylemeye çalıştığımız yok oluş başlar. O yüzden bir taraftan salgınla mücadele ederken, diğer taraftan da ekonomik hayatı canlı tutmak, insanların çalışmasını ve üretimini sürdürecek tedbirleri düşünmek zorundayız.

Neyse ki bu anlamda devlet üzerine düşeni fazlasıyla yaptı, alınan tedbirler ve sağlanan destekler süreci en az zararla atlatmamızı sağladı. Bugünlerde vaka sayılarının düşüş, iyileşme sayılarının yükselişte olması umutları artırmış ve bayram sonrası hayatın normalleşme mesajlarını şimdiden vermiştir. Umulanın gerçekleşmesi herkesin ortak arzusudur.

Türkiye olarak bu süreçte yaşadıklarımız ise gurur vericidir. Dünyanın özellikle sağlık hizmetleri konusunda sınıfta kaldığı ve tüm sağlık hizmetlerini yüksek ücretlerle yerine getirdiği, önlem almada geciktiği ve krize dönüştürdüğü bir bu süreçte Türkiye tüm dünyayı, en fazlada kendi muhalif gruplarını şaşırtmıştır.

Bu süreçte tüm sağlık önlemlerini zamanında almış, test, tedavi ve tüm sağlık hizmetlerini her vatandaşına ücretsiz sunmuştur. Dünyanın her yerindeki vatandaşlarına sahip çıkmış ve özel uçaklar göndererek yine bir kuruş almadan memleketlerine getirmiştir. Dünyada böyle bir hizmet ve yaklaşım yok. Tek bir hasta için özel uçak gönderildi. 50 binin üzerinde Türk vatandaşı ülkelerine getirilerek 14 günlük her türlü masrafı devletçe karşılanan izolasyonları sağlanarak evlerine sevdiklerine kavuşturuldular.

Dünya maske ve tıbbi cihaz sıkıntısı çekerken ABD dahil 55 ülkeye tıbbi malzeme gönderdik. Devasa şehir hastanelerini arka arkaya hizmete alırken ayrıca 1000’er yataklı iki pandemi hastanesini inşa etmeye devam ediyoruz. 14  günde solunum cihazı tasarlayıp üretimi yapıldı. Yine gelişmiş tıbbi teknolojik üretimler MR cihazı gibi atılımlar geldi, gelmeye devam ediyor.

Bu zor günlerde bunları yapan Türkiye’nin bu günler geçince yapacaklarını artık hayal bile edemiyoruz.

Korona sonrası yeni ve güçlü bir Türkiye gerçeğini artık herkes görmeli ve kabul etmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR