Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Evde ramazan günleri

Evde ramazan günleri

Evde ramazan günleri

Manevi huzurun bütün insanları sarıp sarmaladığı ramazan günlerini evde geçirmenin burukluğunu yaşıyoruz

Bundan önce alıştığımız ve yıllardır devam ettirdigimiz ramazan geleneklerini kısıtlı olsada huzur içinde geçiriyoruz.

Beklediğimiz ve yolunu gözlediğimiz mübarek Ramazan ayında, her zaman alıştığımız şekilde iftarlar, teravihler, davetler, sohbetler olmayacak bu defa. Koronavirüs  izolasyonu her zamankinden daha önemli. Bir sonraki Ramazana, daha birçok Ramazana ve ardından gelecek çifte  bayramlara sağlık ve afiyet içinde kavuşmanın yolu, bu Ramazanda önlemleri sıkı sıkıya uygulamakta geçiyor. Hükümetin koyduğu kurallara tamamen uyarak bu Ramazan hepimiz için farklı olacak. Bu Ramazan "evde" olacak.

 Sosyal mesafe aslında pek de doğru bir tarif değil. Sevdiklerimizle, çevremizdekilerle, yakınlarımızla "sosyal mesafe" değil "fiziksel mesafe" koymak gerek aramıza. İzolasyon günlerinde, tam da tanımına uygun şekilde sosyal medyayı kullanarak sevdiklerimize sık sık ulaşmak, yüzlerini görmek, seslerini duymak şart.

Bizde bu farklı Ramazan'ı bir fırsat bilelim. Hayatımızı yeniden bir gözden geçirelim. Öncelik ve önem sıralamamızı bir daha yapalım. Çevremiz, sevdikleriniz ve inançlarımızla  ilişkimizi yeniden ve daha güçlü olarak inşa edelim.

Korona tedbirleri sebebiyle, çevremizde işini, aşını kaybeden nice insan var. Belki birçoğu komşumuz, yakınımız. Bu mübarek günlerde bu kişilere yardım etmek ve birliğimizi sürdürmek gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR