Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Emek ve Dayanışma Günü

Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ya da bilinen adıyla İşçi Bayramı bütün yurtta büyük bir olgunluk içerisinde kutlandı. Günün anlam ve önemine özdeş olarak işçi ve çalışanlara yakışır bir atmosferde kutlanan bayram bütün çalışanlara ve emekçilere kutlu olsun.

Yurdumuzun dört bir yanında barış ve kardeşlik duyguları içerisinde elele ve kardeşçe birliktelikte kutlanan Emek ve Dayanışma Günü, aynı zamanda çalışan kesimin sorunlarının yetkililere birinci ağızdan duyurulduğu bir gündür.

1977 yılında yaşanan 1 Mayıs olaylarının milletimizde açtığı yara ve izlerin acısı hala yüreklerimizden silinmiş değil. Bir bayram havasında kutlamamız gereken bu günleri her ne şekilde olursa olsun, farklı niyet ve eylemlere kurban etmek hangi amaçlara hizmet eder?

Ülkemizin ve çalışanların birlikteliğini hazmedemeyenler değişik nedenler ileri sürerek 1 Mayıs'ta kaos ortamı oluşturmak, gündemi karartmak, bayramın sevinç ve huzur iklimini yok etmek için ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar, vatan sevgisi içerisindeki çalışanların huzurunu bozamayacaklardır.

Bu topraklarda yaşayan herkesin, bu bayramı bayram gibi kutlama hakkını kimse yok sayamaz ve farklı ideolojik akımlara kurban edemez. 1 Mayıs işçi bayramı hepimizin. Bu bayramı işçi ve emekçi kardeşlerimizle birlikte kutluyoruz.

Elele, gönül gönüle ve elbirliği ile meydanlarda çekilen halaylar, işçi sınıfı üzerinden kaos yaratmaya çalışanlara en güzel örnektir. Bizler yarınlarımıza, çocuklarımıza; coşkulu, heyecanlı, mutlu bir şekilde 1 Mayıs'ları nasıl kutladığımızı, nasıl kucaklaştığımızı tüm çalışanlar olarak gösterdik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR