Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Dünya, eski dünya olmayacak

Dünya, eski dünya olmayacak

Dünya, eski dünya olmayacak

İnşaallah dünyanın başına bela olan koronavirus imtihanından da, yüz akı ile çıkarız. Sağlık bakanlığı, koronavirüsü ile ilgili, muazzam bir  şekilde, gereken tedbirleri aldı, alıyor, önümüzdeki zamanlarda da, yeni tedbirler almaya devam edecek. 

Bakanlık bu şekilde çalışıyor iken, bize de iş düşüyor. durum ciddi mi? Hem de çok ciddi. Paniğe gerek var mı? evet, belki paniğe gerek yok. Ancak korona virüsü tehlike devam ediyor ise, ki; tehlike hala devam ediyor, o zaman tedbirler alınmak zorunda. O elleri saat başı yıkamak, o evleri daha temiz tutmak ve hastalık, ölüm gibi önemli sebep olmadığı sürece, o evlerden çıkmamak zorundayız. Sonrasında da, Allah kerim. eğer bütün tedbirlere rağmen, bu korona virüsü, sende, bende ya da içimizden birinde çıktığı vakit ise, ‘’Allah’ın Takdiri’’ deyip, gereken her şeyi yaparak, hayat mücadelesine devam edeceğiz. 

Her ne kadar bugün, her birimizin aklında, temizlik, el yıkama, kolonya ve ölüm korkusu olsa da, her olayda olduğu gibi, koronavirüsü geçtiği saniyede, bütün bunlar unutulup gidecek. Belki kolonya kullanmak, el yıkamak gibi şeyler unutulacak ama, Korona’nın geçtiği gün, dünya, eski dünya olmayacak. Çünkü bu virüs, bütün dünya için, yapılmış bir 15 temmuz, bir darbe girişimidir. Hadi, nasıl 15 temmuz sürecinde, meydanlarda demokrasi nöbetleri tutup, dünyaya örnek olduğu isek, bu süreçte de, evde sağlık nöbeti tutup, Türkiye milleti olarak, örnek olmaya devam edelim. 

Evet, çok iyi biliyoruz ki; bu virüs, günün birinde dünyayı terk edip gidecek. Peki ya, Korona’dan daha tehlikeli olanlar? Mesela bu virüsü fırsat bilip, temizlik ürünlerine, maskeye ve hatta makarnaya dahi, yüzde bin zam yapan zihniyet, bu ülke için, Korona’dan bin kat daha tehlikeli. Umre ya da yurt dışından gelenler karantinaya alınır iken, buna itiraz eden, karantinaya girmek istemeyerek, benim polisime tüküren insanlar, Korona’dan daha tehlikeli. Çok zor ve çok kritik günler yaşıyoruz. Bugünlerde bile, korona üstünden siyaset yapanlar var. Virüsü bahane edip, ‘’Türkiye, İMF’den borç alsın’’ diyenler, ‘’sağlık çalışanları da, izin alsın’’ deyip, bu mücadelenin başkahramanı olan, sağlık personelinin direncini kırmak isteyen, bu ülkede nefes alan, ama bu ülkeye ait olmayan, bir takım doktor grupları var. ve bunlar, Korona’dan, çok ama çok tehlikeli. 

Evet, evde kal Türkiye!!! Ancak evde kalırken, daha önce doktora, hemşireye, sağlık memuruna, hastanedeki temizlik görevlisine, sekretere uyguladığın şiddet için, bin pişmanlık duy! Evde kalırken ülkeyi kaosa götürmek isteyen, sosyal medya terörü ile mücadele et! Ve evde kalırken, kainatın sahibine sığınıp, bolca dua et! ya da ne yaparsan yap, ama evde kal Türkiye!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR