Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Dolandırıcılar iş başında

Dolandırıcılar iş başında

Sosyal medyanın alabildiğine özgür olduğu günümüzde bunu fırsat bilen dolandırıcılarda adeta sosyal medyayı ve cep telefonlarını kullanarak insanları kandırmaya çalışıyorlar. Çeşitli ad ve kurum adına yollanan mesaj ve e-maillerle insanları kandırarak para kazanmaya çalışıyorlar.

 

Cep telefonunuza gelen “kazandınız” maillerine hepimiz alıştık ve artık bu tür maillere aldırış etmiyoruz. Kendisini “polis” olarak tanıtanlarda Emniyet Genel Müdürlüğünün çalışması ile en kısa zamanda yakayı ele vermeye başladı.

 

Bütün bunlardan yetinmeyen kan emici dolandırıcılar ve bilgisayarın sözde kurtları, belli bir süre  bazı iletişim firmalarının adını kullanarak “ borcunuz var” mailleri atmaya başladılar. Allah muhafaza bu mailleri açacak olursanız bilgisayarınız virüs kapıyor ve bilgileriniz karşı tarafın eline geçiyor. Bu sefer bu dolandırıcılar da şifreyi vermek için sizden para istiyorlar.

 

İnsanların kanını emmeye doymayan bu dolandırıcılar şimdi de ulusal bir posta dağıtım şirketinin adını kullanarak “kargonuz var” diyerek mail göndermeye başladı. “Falanca gün geldik evde yoktunuz, 5 iş günü içerisinde almazsanız kargo bedelini ödersiniz” gibi bir açıklama ile sizin maili açmanız için zorluyorlar adeta.

 

Böyle gelen mailleri lütfen açmayınız. Açtığınız takdirde virüse maruz kalırsınız. Allah’tan korkmaz bu dolandırıcıların tuzağına düşer, bilgisayarınızdan olursunuz. Benden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR