Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Darısı başımıza

Darısı başımıza

Yerel basın adı üstünde, yerel haberlere önem veren ve yayımlandığı ilin haberlerini kamuoyuna aktaran yayın organıdır. Konya’da yerel basın konusunda ülkemizin sayılı illeri arasında yer almaktadır. Yerel basında çalışanlar zor şartlar altında da olsa görevlerini layıkı ile yapmaya çaba göstermektedir.

Özellikle son günlerde dolar kurunda yaşanan artışın ardından yaşanan ekonomik sıkıntıyı en fazla hissedenlerden biri de hiç şüphe yok ki yerel basındır. Gazete kağıdının ithal olması, kalıpların dolarla hesaplanması ve matbaa mürekkeplerinde yaşanan suni artışlar sonucunda gazetelerin basım masrafları da bir o kadar artmıştır.

Ancak yerel basın bütün bu olumsuz şartlar altında ayakta kalmaya ve kamunun haber alma hakkını sonuna kadar kullanmaya çalışmaktadır. Bu zor günleri aşmanın yolu da birlik içinde ve birbirimize yardım etmekten geçmektedir. Yerel basının bu zor günlerinde yanında olanlar mutlaka unutulmayacaktır.

Dün Kayseri’deki meslektaşlarımızdan aldığım bir haber beni hem sevindirdi ve hem de üzdü. Kayserili meslektaşlarım adına sevindim, ama Konya yerel basını olarak ta üzüldüm. Kayseri Ak Parti İl Başkanı  Şaban Çoğuroğlu ve yönetim kurulu üyeleri örnek bir davranışa imza atmış. Başkan Çopuroğlu yerel basına destek olmak amacıyla her yönetim kurulunun beş yerel gazeteye abone olması konusunda karar almış.

Kayseri Ak Parti Yönetim Kurulu üyeleri de bu karara istinaden Kayseri’de yayımlanan beş yerel gazeteye abone olarak abone olduklarını da göstermek için gazetelerle birlikte fotograf çektirerek sosyal medya hesaplarında yayımlamışlar. Hem yerel gazetelere destek olmak ve hem de yerel gündemi daha yakından takip etmek için alınan bu kararı alkışlarla karşılıyoruz.

Yıllardır Konya’daki siyasi partilerin haberlerini yapan, onların basın toplantılarına katılarak haberlerini yapan Konya yerel basını da böylesine güzel bir davranışı hak etmiyor mu? Ak Parti Konya İl Başkanı  Sayın Hasan Angı ve Yönetim kuruluda böyle bir jesti Konya yerel basınına çok görmezler inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR