Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

Hangi hayvan?

Öğretmen anaokulundaki sınıfına “Hayvan Bulmaca Oyunu” oynatmaya başlamış, onlara.  zürafanın resmini gösterip ne olduğunu sormuş. Kimseden ses çıkmayınca “Bakın uzun boynu var” diye önceki derslerdeki öğretisini hatırlatmış. Sally el kaldırıp “Zürafa” cevabını vermiş ve aferini kapmış. Biraz sonra bir Zebra resmi çıkartmış ortaya, sınıf tekrar sessiz kalınca “Bakın siyah beyaz çizgileri var. Hangi hayvandı o?” demiş. Bill el kaldırıp “Zebra” diye atılmış. “Çok güzel Bill” demiş öğretmen ve son olarak aslan resmini göstermiş sınıfa. Yine bir sessizlik çökmüş. “Yeleleri olan hangi hayvandı çocuklar?” diye bir kopya vermiş, yine ses çıkmayınca “Anneniz babanızı ne diye çağırıyor çocuklar?” diye minik bir ipucu daha vermiş onlara. Birden Johnny el kaldırmış ve cevabı yapıştırmış: “Azgın Domuz!”

Olsun öleyim

Barda deri ceketli kel bir azman, sarışın delikanlıya omuz atınca ani bir gerginlik olmuş. “Bana bak manyak herif” demiş sarışın delikanlı “Senden hiç korkmuyorum, çünkü ben cesur bir aileden geliyorum. Dedem paraşütsüz olarak bir zeplinden atlamış, büyükbabam paraşütsüz 2000 metredeyken balondan atlamış, annem ve babam da yine paraşütsüz olarak pervaneli bir uçaktan aşağı atlamışlardır. Yarın ben de paraşütsüz olarak jetten atlayacağım!” demiş.

“Deli misin?” demiş azman şaşkınlıkla, “Ölürsün yahu?” Delikanlı “Ölürsem öleyim” demiş, “Zaten kimsem de kalmadı ki!”

Kaza notu

Kız arabasıyla parktan geri geri çıkarken tam yanındaki arabayı resmen haşat etmiş. Tam o noktada otobüs bekleyen onlarca kişinin şaşkın bakışları arasında arabasından inmiş, bir not yazıp çarptığı arabanın sileceğine sıkıştırmış.

Notta şunlar yazılıymış: “Merhaba. Arabanıza çarptım, bütün millet şu anda beni gözlüyor. Size adımı, adresimi ve telefon numaramı bıraktığımı düşünüyorlar. Şu zarif hareketi yapmadan buradan sıyırmam imkansız gibi, idare edin işte. Baaaayy..”

Yeni modeller

Doktor oto tamircisine “Yahu biliyor musun, senin bir saatlik ücretin benim aldığımdan fazla” demiş. “Tabii ki öyle olmalı..” diye cevap vermiş tamirci, “Siz Adem ve Havva’dan beri değişmeyen bir modelle çalışıyorsunuz. Oysa bizler her ay değişen model ve sistemleri öğrenmek durumundayız!..”

Doktorculuk

İKİ çocuk oyun oynarlarken biri “Haydi doktorculuk oynayalım.” demiş. “Tamam” diye cevap vermiş diğeri, “Sen beni ameliyat et, daha sonra ben seni mahkemeye vereyim!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR