Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

İki arkadaş sohbet ederlerken “Bir düşün” demiş birincisi, “Tanımadığın bir yerde kendine geliyorsun, içinde cüzdanın olan ceketin yok, pantolonunda da beş kuruşun yok.. Ne fena değil mi?..” Diğeri “Boş versene..” diye cevap vermiş, “Aynı durumda kendine geldin donun yok ve pantolonunun cebi para dolu.. O daha fena!”

Temel’in hesabı

Son derece mutlu Temel’e arkadaşları merak edip “Böyle problemsiz yaşamayı nasıl başarıyorsun?” diye sormuşlar. “Haftada 1000 liraya profesyonel birini kiraladım, ben hiçbir şeye kafamı takmıyorum. Benim yerime her şeye o endişeleniyor” demiş Temel gülerek, “O günden beri en ufak bir sorunum yok.” Arkadaşı hayretle sormuş: “Haftada 1000 lira? Nasıl ödüyorsun bunu?” Temel “Boş veeerr..” demiş, “Bırak o düşünsün, problem onun.”

İstemediği şey

Kadın pazar günü öğleden sonra evine gelmiş, bir bakmış ki mutfakta tabaklar eviyeden taşıyor, salon berbat, kirli çamaşırlar, boş bira şişeleri, kuruyemiş kabukları yerde, küllükler ağzına kadar dolu, kocası çubuklu pijamasıyla divanda devrilmiş maç seyrediyor, çoraplar fırlatılmış avizeden aşağı sallanıyor. “Bana bak!” diye bağırmış müthiş sinirlenerek, “Şimdi bana hayatta hiç ama hiç istemediğim bir şeyi yaptıracaksın!” Adam “Hiii..” diye sevinçle divandan ayağa fırlamış, “Yaşasın.. Sevişeceğiz yani!”

Obez değilsin ki

Aşırı fazla kilosundan hayli rahatsız olan genç kız doktora muayene olmak için bluzunun düğmelerini açarken “Obez görünümümden çok utanıyorum doktor” demiş sıkılarak. “Utanacak ne var ki? Hiç de ‘çok kötü’ bir durumda değilsiniz..” demiş doktor. “Ciddi misiniz?” diye cevap vermiş genç kız sevinerek. “Tabii ki” demiş doktor, “Şimdi bana dilinizi çıkartıp mööö dermisiniz? Bir de nefesinizi tuttuktan sonra ani vermeyin masamın üzerinde önemli evraklarım var.”

Ben göremeyeceğim

Şeytan, bir Kıbrıslı Türk ve bir Kıbrıslı Rum’la görüşmeyi ve sorularını cevaplamayı kabul etmiş.

İlk soruyu Kıbrıslı Rum sormuş. “Türk askerleri Kıbrıs’tan ne zaman gidecek ?”...

Şeytan, “50 yıl sonra” demiş...Kıbrıslı Rum ağlamaya  başlamış. “Ben göremeyeceğimmm...Ben göremeyeceğimmmm... Ben göremeyeceğim.....”

Soru sorma sırası Kıbrıslı Türk’e gelmiş.  “KKTC ne zaman tanınacak ?”...

Şeytan “50 yıl sonra” demiş. Bu sefer Kıbrıslı Türk ağlamaya başlamış. “Ben göremeyeceğimmmm....Ben göremeyeceğimmmm...Ben göremeyeceğim.....”

Son soru aynı anda ikisinden birden gelmiş. “Kıbrıs sorunu ne zaman çözülecek ?”

Şeytan, bu soru üzerine hüngüre hüngüre ağlamaya başlamaz mı ? ....

“Ben göremeyeceğim....Ben göremeyeceğimmmm... Ben göremeyeceğimmmmm.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR