Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

Karıştırma

Adamın biri köpeğinin tasmasından tutmuş yolda giderken, hoşlanmadığı bir komşusuyla karşılaştı. Komşu sordu. – Bu eşekle nereye gidiyorsun? – Yahu bu köpek be. Köpekle eşeği birbirinden ayıramıyor musun? diye tersledi.

Komşu, aldırış etmeden: – Ben köpekle konuşuyorum. Sen ne diye söze karışıyorsun?!

 Teselli

Iki kadın baş başa vermiş konuşuyorlar. Bir tanesi: – Çok üzülüyorum. Kocamın benimle sırf param için evlenmiş olduğunu artık iyice anladım. Öteki teselli etmiş: – Ne diyorsun? Demek göründüğü kadar aptal değilmiş!

Havlayan köpek ısırmaz

Adamın biri arkadaşını ziyarete gelmişti. Bahçe kapısını açacakken, ilerde havlayan bir köpek görünce durakladı. Bunun üzerine yoldan geçen biri ona: – Korkmayın, dedi. "Havlayan köpek ısırmaz." – İyi ama ya köpek bu ata sözünü bilmiyorsa!

Rüzgar azmış

Bir yıl önce tatil yaptığı Hollanda köyünü çok beğenen bir turist bir yıl sonra aynı köye gittiğinde eskiden üç tane olan yel değirmenlerinden sadece birinin yerinde durduğunu, diğer ikisinin sökülüp yok edildiğini görünce rastladığı ilk köylüye sormuş: – Ahbap geçen yıl geldiğimde burada üç yel değirmenim vardı. Şimdi bir tane kalmış. Acaba diğer ikisini niye söktüler? Sorunun cevabını bilmeyen köylü biraz düşündükten sonra: – Vallahi beyim, demiş; bu yıl pek rüzgarlı değildi. Belki de rüzgar sadece bir değirmeni çevirmeye yetmiştir!...

 Pişkince bir cevap

Kadın müşteri mağazada battaniyeleri gözden geçiriyordu. Birdenbire durdu ve tezgahtara seslendi: – Siz bu battaniye için yün diyorsunuz. Ama üzerinde "yüzde yüz pamuk" yazıyor, nasıl olur? Tezgahtar hiç istifim bozmadan: – Haklısınız bayan, güveleri aldatmak için öyle yazıyoruz, dedi.

Yanlışlık

Patron, sekreterini çağırdı: – Bu mektupta bir yanlışlık var. Sekreter kız baktı baktı, yanlışı bulamadı: – Neresinde efendim? – Ben, iş mektuplarının hiçbirine "Saygıdeğer dostum" diye başlamam. Böyle namussuzlardan dostum yok benim. – Nasıl başlayalım beyefendi? – "Değerli meslektaşım" diye başlayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR