Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Çocuklar ilgi ister

Çocuklar ilgi ister

Son yapılan araştırmalar göstermiştir ki, çocuklarımıza yeterince sahip çıkmıyoruz. Çocuklarımızla yeteri kadar ilgilenmiyor, onlarla vakit geçirmiyoruz. Evinde ve ailesinde yeterince sıcaklığı ve ilgiyi bulamayan çocuklar kendilerini dışarıya atıyor, sokaklarda bazı şeyler bulmaya çalışıyor.

 

Sokaklarda faaliyet gösteren suç örgütleri, terör yandaşları ve uyuşturucu satıcıları da sokaklara çıkan bu çocuklardan faydalanmak için çalışmaktalar. Her yıl birden fazla suç örgütü, ülkenin ve hatta dünyanın dört bir yanında çocukları ağına düşürüyor. Gözyaşları içinde çırpınan, çaresizlik içinde her kapıyı çalan, yüksek makamlara yalvaran, çocuklarını geri isteyen üzgün ve şaşkın aileler izliyoruz haber bültenlerinde.

 

Evde ilgi görmeyen sessiz ve sakin bu çocukların birden nasıl olup ta böylesine saldırgan olmaları konusuna gelince.  Sessiz sakin, kendi halinde çocuklar olduklarından, bir taşkınlıkları olmadığından, daha önce bir suça karışmadıklarından söz ediliyor aileleri ve onları tanıyanlar tarafından. Öğretmenleri onları içe kapanık buluyor hatta. Söz dinleyen, talepkar olmayan ve huzursuzluk çıkarmayan, her koşula, her kurala uyum sağlayan çocuklar oldukları için övülüyorlar.

Sakinlik, uyum ve kanaat bazen karakterin bir parçası olabildiği gibi, bazen de fırtına öncesi sessizliği olabiliyor. Anne ve babalar, öğretmenler, rehber ve psikolojik danışmanlar, arkadaşlar, yakın akrabalar kelimenin tam anlamıyla uyanık olmalılar. Ufacık belirtileri bile değerlendirmeli, paranoya boyutuna getirmemek koşuluyla takibe almalılar.

 

Yaz aylarını yaşadığımız bu günlerde  özellikle  siz anne ve babalar; çocuklarınızın arkadaşlarını, düzenli olarak gittikleri okul, kurs, mekan ve evleri, ziyaret ettikleri internet sitelerini, hoşlandıkları kitap ve filmleri, ilgi duydukları konuları bilmelisiniz, bilmek için uğraşmalı ve bunu sessiz sedasız yapmalısınız.

 

Bütün bunları yaparken de çocuklarınıza daha fazla zaman ayırarak onunla mutlaka her konuda konuşmalısınız. Çocuklar ilgi ister. Bunu siz göstermezseniz gösterenlerin peşinden giderler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR