Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Beklenen oldu

Beklenen oldu

Beklenen oldu

Türk  siyaset  tarihinde ender görünen onurlu bir istifaya imza atan İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, diğer birçok bakanın aksine, teknokratlıktan değil, siyasetin içinden gelen bir isim. Bilindiği gibi Demokrat Partinin Genel Başkanı iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ile AK Parti’ye katılıp, 15. Temmuz darbe girişiminden bugüne İçişleri Bakanlığı görevini başarı ile yürütmüş bir siyasetçi.

FETÖ ve PKK ile mücadele başta olmak üzere, birçok kritik süreçte milletin takdirini kazanmış ve kamu güvenliğinin sağlanması konusunda ciddi bir başarı göstermiştir. Yaptığı icraatlar ile halkın gönlünde taht kurmuştur.

Bakan olarak görev yaptığı süre icerisinde terör  ve terörü  destekleyenlere dünyayı dar etmistir. Böyle olduğu için de istifa açıklamasının ardından, en çok sevinenler FETÖ ve PKK gibi terör örgütü destekçileri olmuştur. Ancak Soylu'nun  başarısından memnun kalan vatandaşlar  bu istifadan büyük acı  çekmiştir. Hatta intihara kalkışan vatandaşımız olmuştur.

Kuşkusuz siyasette kritik dönemlerde istifanın mahiyeti normal zamanlardan farklıdır. Şu anda salgınla mücadele gibi bir konuda zor dönemlerden geçiliyor. Aynı zamanda Türkiye’nin FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri ile kesintisiz ve kararlı bir şekilde sürdürülmesi gereken mücadelesi var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlik tarzına bakıldığında bu tip kritik dönemlerde önemli görevlerde bulunan yetkililerin değiştirilmesine olumlu bakmadığı biliniyor. Dolayısıyla da, İçişleri Bakanı Soylu’nun istifasını, böyle bir dönemde kabul etmeyeceğini tahmin etmek güç değildi.

Öyle de oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan İçişleri Bakanı Soylu’nun görevine devam etmesini istedi.

Toplumsal hassasiyetin en önde olduğu bakanlıklardan birini yürüttüğü için Soylu’nun istifası doğal olarak geniş bir yankı oluşturdu. Görevine devam edecek olması sevenlerini mutlu ederken, FETÖ ve PKK destekçilerinin sevinçlerini ise kursaklarında bıraktı. Süleyman Soylu yine görevinde başarılı olacak, terör ve teröre destek veren herkesin korkulu rüyası olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR