Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Başarı hikayesinin adı Hamdi Acar

Başarı hikayesinin adı Hamdi Acar

2004 yılında başlayan bu başarı hikayesi, 2009 yılında olgunlaşarak devam etmiş ve 2014 yılında zirve yapmıştır. Yaşam kalitesi yüksek, çağdaşlığı yakalamış, doğaya saygılı ve daha mutlu insanların yaşadığı bir Derbent sloganı ile yola çıkan Hamdi Acar, büyük bir başarıya imza atmıştır.

Anadolu’nun ortasında ve Konya’ya yaklaşık 58 kilometre uzaklıkta olan şirin ve bir o kadar da doğa harikası Derbent ilçesine  halkın büyük bir teveccühü ile seçilen Hamdi Acar,bizim inancımıza göre mutlu bireyler mutlu aileleri, mutlu aileler de mutlu toplumu oluşturur diyerek göreve başlamıştı.

Yıllarca bir çok hizmetten mahrum olan Derbent için kolları sıvayan Hamdi Acar, büyük fedakarlıklarla yılmadan Derbenti zirveye çıkarmaya çalışmıştır. Derbent halkının her şeyin en iyisine layık olduğu prensibi ile yola çıkan Acar, ilçeyi güzelleştirerek tanınmasını da sağlamıştır.

Anadolu’nun mahsun ilçesi Derbent’i alt yapı, park, Pazar yeri ve sosyal tesisleri ile yaşanılabilir bir ilçe haline getirmeye gayret göstermiştir. İlçeyi modern bir hale getirmeye ve ulusal anlamda tanıtılması için elinden geleni yapmıştır. Artık sokaklarında tezek kokusu değil, çam kokusu olan bir Derbenti yeniden yaşanılır hale getirmiştir.

Doğasının güzelliği ile tanınmaya başlayan Derbent için çok büyük bir yatırım ve tanıtım olan Aladağ Kayak Tesislerini hayata geçirmeye karar veren Başkan Hamdi Acar, bu konuda Konya ve Ankara’da çalmadık kapı bırakmadı.

İlçenin dar ve kapsamlı bütçesi ile yapılması zor olan bu güzel proje için bir sürü devlet dairelerinde çalışmalar yaptı, onlara bu harika projeyi tanıtmak için gecesini gündüzüne kattı. Derbent’te böyle bir tesisin olamayacağını söyleyenlerin aksine olması için her şeyini ortaya koydu.

Dar ekilebilir alanları olan Derbent ilçesine yeni bir yatırım ve yeni bir istihdam demek olan Aladağ Kayak Tesisleri için Derbent haklıda başkanının arkasında durdu. Bin 900 metreden başlayarak iki bin 400 metreye kadar çıkan olağanüstü güzellikli Aladağ’a tesis yapmayı en sonunda başardı.

Belediyenin dar imkanları ile Aladağ Kayak Tesislerinin bulunduğu tepeye bir hizmet binası yaparak ilki başaran Hamdi Acar, Konya Valisi ve bürokrasisinin de desteğini almayı başardı. Derbent’te olur mu diye düşünenlere inat, Derbent’te de kayak tesisi olacağını ispat etti.

Konya’nın da büyük bir açlığını çektiği kış sporları için en güzel yer olan Aladağ Kayak Tesisleri, artık ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Üç ay gibi kısa bir süre içerisinde yaklaşık 70 bin kişinin ziyaret ettiği ve kullandığı kayak merkezi, artık Derbent ilçesi ile ortak anılmaktadır.

Anadolu insanının fırsat verildiği zaman neler yapabileceğini gösteren bu başarı hikayesinin baş kahramanı Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’ı kıt imkanlarla ve belediye bütçesine minimum dokunuşlarla böylesine bir tesisi Derbent ve Konya’ya kazandırdığı için yürekten kutlarım. Üç dönem kuralı nedeniyle yeniden aday gösterilmeyen Hamdi Acar’a.bundan sonraki yaşamında sonsuz başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR