Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Baharı doyasıya yasamak

Baharı doyasıya yasamak

Baharı doyasıya yasamak

Evlerde bulunduğumuz bu günlerde biz az hissetsekse bahar geldi.

Tabii  baharla birlikte  badem ağaçları çiçeklerini açtı ,her yer   çiçek bahçesine döndü ve doğa her zamankinden   farklı kokuyor.

Bu mevsimde insan. kalbi de farklı  duygular ile kabarır; aynı toprak gibi, aynı ısınan sular gibi , aynı hava gibi  açık ve net  bir hareket gözlenir biz insanoğlunda…

Bakışlarımız bir başka güzelleşir baharda… Bütün duyu organlarımız olağanüstü bir bekleyiş içindedir çünkü beslenme kaynakları dolup taşmaktadır. Aşk mevsimi baharla özdeşleştirilir bu yüzden, ayrılıklar ise sonbahar nedense. Bu ikilem sonu baharla biten günleri de yaşar. İnsanların yaşamında bahar coşku, yeşerme mevsimi .  duyguları, karları eritir ve buz gibidir sular, yeni filizler çıkar toprağın bağrından. Uyanıştadır her şey gibi, umuttur gönüllerde,  bir sesleniştir uzaklara ve özgürlüğe koşabilmektir. Bahar onarım mevsimidir. Kırdığımız kalpleri düzeltmek için bir sebep, göremediklerimizi görmek,  özlediklerimizi ziyaret etmek, kaybettiklerimiz hatırlamak için bir başka bakıştır bahar. Ömrün ilkbaharı gençlik,  ruhun ilkbaharı çılgınlık, kalbin ilkbaharı sevgi, toplumların ilkbaharı ise barış, kardeşlik, kucaklaşma ve sevinçtir.

Bahar insanın hayata bakışının da yenilenmesi olmalıdır. Zamanın bilgisi ile değişime uğramaktır bahar, öyle ki filizlenmektir, aşılanmaktır yeni ümitlere ve yeni düşüncelere toka etmektir. Bahar yeni işler de demektir; yeni uğraşlar, yepyeni istekler ve hayatın zevkini alabilmektir.  Bir dönüm noktası gibidir bazen olmayacak dediklerimizin bile kolayca gerçekleşebileceği zamandır bahar. İyi değerlendirilmesi gereken senede bir defa yaşadığımız bir zaman dilimidir aslında…

Bahar tüm yok oluşların yeniden başlaması gibidir ancak ne sıcak ne de soğuktur. Her şey tam kıvamındadır tüm doğanın en güzel hali tüm tatların başlangıç durağıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR