Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Asgari ücret belli olacak

Asgari ücret belli olacak

Bundan önce 3 kez toplanan ancak belli bir rakamda uzlaşamayan asgari ücret tespit komisyonu yarın bir kere daha bir araya gelecek. Her şeyin asgari ücret üzerinden değerlendirildiği ülkemizde asgari ücret büyük önem taşıyor.

 

Öncelikli olarak işveren bir asgari ücretli çalışanın kendisine ne kadara mal olduğunu hesaplayarak, işyeri giderlerini belirlemeye başlıyor. Ardından kiralarda artış, zamlar, araştırmalar belirlenen asgari ücret üzerinden yorumlanıyor.

 

Ayrıca milyonlarca çalışanın gözü ve kulağı bu son toplantıda olacak. Asgari ücretle evini zar zor geçindirmeye çalışan insanlarımız, buradan gelecek haber ile sevinmek istiyor. Asgari ücretle yaşam mücadelesi vermekte olan çalışanlar, umutlarını ve hayallerini bu toplantıda çıkacak yeni rakama odaklamış durumda.

 

Bu komisyonda işçileri temsil eden Türk-İş, asgari ücretin yeni yılda 1600 TL olmasını talep etti. DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), asgari ücretin tümüyle vergi dışı bırakılması gerektiğini talep ediyor. Konfederasyon, 2017 yılı için asgari ücretin en az 2 bin lira net olmasını istiyor. İşçi kesiminin 1600 TL'lik talebine karşın işverenler, geçen yılki artış nedeniyle zam yapılmaması gerektiğini belirtiyor.

 

Yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşecek olan son asgari ücret toplantısı, Türkiye ekonomisindeki araştırmalarında kaderini belirlemiş olacak. Yaklaşık yüz lira gibi bir artışın beklendiği bu komisyon toplantısının ardından çalışan kesim ne kadar zam verilse verilsin memnun kalmayacak. İşveren ise yapılacak yüz liralık zammı bile fazla bularak kendince yeni çareler arayışına girecektir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR