Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Artık yeni bir Türkiye var

Artık yeni bir Türkiye var

Yıllardır bize insan haklarının en büyük savunucusu olduğu iddia edilen ve medeni kanunumuzu bile onlara göre ayarladığımız Avrupa ülkelerinin gerçek yüzü bir bir ortaya dökülmeye başlandı.

Avrupa ülkeleri 16 Nisan’da yapılacak referandum için kendi ülkelerinde “evet” mitinglerine izin vermezken “hayır” diyecek olanlara meydanları açarak ne denli çifte standart uyguladıklarını bir kere daha ortaya koymuşlardır.

Kuzey Buz Denizinde kıyıya vuran balina için ayağa kalkan sözde medeni Avrupa ülkeleri, söz konusu Türkiye olunca bütün kapıları kapatmaya başladılar.Yıllarca Avrupa insanında, devletlerinde, insana ve inanca çok büyük saygı olduğunu sandık ve öyle kabullendik.

Son olaylar bize şunu öğretti sanırım: Bizi istedikleri biçimde sömürdükleri sürece ve istedikleri şekilde kölesi olursak, insana ve İslam´a saygı duyarlar.

Hollanda, Almanya, Norveç ve son olarak İsviçre neler yapmak istiyor, hiç kimse bir şey anlamıyor. Avrupa ülkeleri son günlerde top yekün saldırıyorlar. Bana göre bu Avrupa´nın çabası boşuna. Hem Avrupa hem Türkiye´deki kararsız seçmenleri, Avrupa´nın çift yüzlülüklerini görecekler ve ‘Evet´e yöneleceklerdir.

Yıllardır Türkiye’ye karşılık göstermelik şirinlik yapan Avrupa ülkeleri, esas şimdi gerçek yüzlerini gösteriyor. Türklere ve Müslümanlara olan kin birikimlerini kusmaya çalışıyorlar.Halk bunların düşmanca yaptıklarını görüyor ve biliyor. Halk, bunların düşman bildiği hedefindeki ‘Evet´çilerin yanında yer alacaktır.

Ama unuttukları bir şey var. Türkiye eski Türkiye değil. Eskisi gibi içişlerine karışabileceğini sanıyorlar. Ne diyor Avrupa Komisyonu´nun anayasa hukukçularından oluşan Venedik Komisyonu, anayasa değişikliği ile ilgili; “Değişiklik, geriye doğru atılmış tehlikeli bir adım” şeklinde açıklama yaparak hayır taraftarlarına destek vereceğini sanmaktadır.

Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri, 15 Temmuz darbecilerine kapılarını açtılar. Sığınma hakkı tanıdılar. 16 Nisan´daki referanduma yaklaştıkça da ‘Hayır´ diyeceklerin yanında oldular. Bakanlara hatta Cumhurbaşkanı´na yasaklama getirdiler. Ancak bütün çabaları boşuna. Artık yeni bir Türkiye var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR