Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Aklımızı başımıza almalıyız

Aklımızı başımıza almalıyız

Ülkemizde herkes 23 Haziran da yapılacak olan yenilenen İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım mı kazanacak yoksa Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu mu kazanacak, herkesin gündemi bu.

Oysa ülkemizde terörle çok kararlı bir hareket devam etmektedir. Yıllardır ülke ekonomisine, huzuruna ve güvenine kasteden terör yuvaları Kahraman Güvenlik Güçlerinin özverili çabaları ile birer birer yok edilmektedir.

Aslında bir ülkede asayiş, adalet, huzur ve güven yoksa ne konuşsanız neyin seçimini yapsanız boş. Can güvenliğinin ve seçim ortamının tam olmaması halinde yapacağınız her şey ve seçim gerçeği hiçbir zaman yansıtmaz.

Özgür ve demokratik bir birey olarak kaygı, endişe ve korkudan uzak yaşıyorsak, eğer can ve mal güvenliğimiz tehlikede değil ise, çocuklarımızı okula huzur içinde gönderiyor ve kendimizde işimize aynı huzur içerisinde gidiyor isek bunu kahraman güvenlik güçlerimize borçluyuz.

Özellikle son yıllarda güzel Türkiyem hem içeriden ve hem de dışarıdan akıl almaz kuşatma ve tehditler içerisindedir. Hain terör örgütlerinin destekçileri her an pusuda beklemektedir. En ufak bir zaaf göstermemiz halinde bizleri bir kaşık suda boğmak için beklemektedir.

Özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu göreve getirilmesinin ardından hain terör örgütleri saklandıkları inlerinden çıkartılarak yok edilmektedir. Devletin kayıtsız şartsız desteğini arkasına alan kahraman güvenlik güçleri de adeta efsaneler yazmaktadır.

Süleyman Soylu ile birlikte son iki yıldır terörle mücadele noktasında çok büyük bir kararlılık var. Adına ister PKK deyin ister DAİŞ ister FETÖ ister DHKP-C. Hepsi köşeye sıkışmış durumda. Hem dağda hem ovada hem de şehirde nerede olursa-olsunlar güvenlik güçleri enselerinde.

Bu kararlılık ve başarılı operasyonların arkası kesilmemeli asla boşluk bırakılmamalı. Eğer en ufak bir boşluk doğar yada sıkıntı olursa yeniden başa döneriz. Vatandaş olarak bizlerde güvenlik güçlerine yardımcı olmamız gerekir. Terör belası milli bir seferberlik ile yok edilir.

Devletimizin güvenlik güçleri ile birlikte vatandaşlarda terör örgütleri ve teröristle konusunda dikkatli olmalıdır. Çünkü terör örgütleri  moral, güç ve fırsat bulduğunda kafalarını kaldırıyorlar. Onlara bu fırsatı asla vermemeliyiz.

Seçimler demokratik ülkelerde her zaman olur. Bir seçim biter bir diğer seçim gelir. Ancak terörle mücadele konusunda her an dikkatli olunmalı, terör örgüt ve militanlarına fırsat verilmemelidir. Seçime endekslendiğimiz kadar terörle mücadele konusuna da endekslenmemiz gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR