Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ak Parti’de dört aşamalı çalışma

Ak Parti’de dört aşamalı çalışma

2019 yerel seçimlerine 182 gün kala siyasi partilerde de seçim öncesi çalışmalar olanca hızıyla devam ediyor. Parti içinde ve yerel bazda yapılan çalışmalar ile halkın tasvip edip benimseyeceği adayları listesine koymak için çabalayan siyasi partiler, adeta kılı kırk yarmaktadır.

Hiç şüphesiz yerel seçimlerin en merak edilen partisi Ak parti’dir. Bundan önceki yerel seçimlerde elde ettiği başarıyı daha ileriye götürmeyi amaçlayan Ak Parti, aday belirlemek için çok çeşitli çalışmalar yapmaktadır.

AK Parti Adana Milletvekili ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet  Zenbilci ve ekibinin sorumluluğu altında olan Konya’da Zenbilci ve ekibi yoğun çalışmalar yaparak Konya hakkında rapor hazırlığını da sürdürdüğünü duyuyoruz.

Aldığımız duyumlara göre Zenbilci ve  ekibi Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yapmak için var güçleri ile çalışmakta. Tebdili kıyafetle ve Ak Parti İl başkanı ve belediye başkanlarının  haberi olmadan vatandaşların arasına giren ekip, bir berbere, bir manava, bir öğrenciye, parkta oturan bayanlara, esnafa o şehrin fotoğrafını çekmek adına, gerek yerel yönetimler açısından gerekse genel idare açısından bilgi edinmek amaçlı konuşuyor, soruyor ve dinliyor. Şehrin bir sıkıntısı var mı, yok mu,  iletişim kopukluğu var mı, yok mu? Bunların cevaplarını bizzat vatandaştan alıyor.

Konya için rapor hazırlayan ekip ayrıca esnafla sohbet ediyor, Konya’nın kanaat önderleri ile bir araya geliyor, STK’ların başkan ve yöneticileri ile konuşarak şehrin problemlerini de not alıyor. Çözüm yolları konusunda bu kişilerin düşüncelerini de not alıyor.

Aday profillerinin tespiti farklı değerlendirme yöntemi uygulanan Ak Parti’de, bunlardan bir tanesi de  yüz yüze araştırma denilen bir anket var. Bu ankette vatandaşlara  ucu açık sorular da sorulabiliyor. İlçenizde veya büyükşehirde  kimi aday görmek istersiniz gibi. İkinci olarak nüfusu 100 binin altında olan merkezler için, SMS anketi var, Birkaç pratik soruyla ücretsiz geri dönüşüm sağlanan bu ankette vatandaşların görüşü SMS ile alınıyor.

Üçüncüsü  de saha taraması. O ilden sorumlu olan ekibin  yöneticilerin haberi olmadan şehrin büyüklüğüne göre farklı noktalarda, şehrin değişik lokasyonlarında bir nevi tebdili kıyafet şeklinde,  veriler toplaması. Bunda vatandaşlarla konuşularak sorunlar ve görüşler alınıyor.

Bir de STK’lar ve şehrin dinamikleri ile bir araştırma yapılıyor soruluyor ve son olarak ta teşkilat bazlı araştırma yani temayül. Milletvekili görüşü, teşkilatın görüşü ve partililerin görüşü ortalama baz alınarak Konya ile ilgili rapor hazırlanarak  Cumhurbaşkanına sunulacak. 2019 Mart ayında şehrimizi yönetecek olan Büyükşehir ve Belediye Başkan adaylarımızda böylece belirlenmiş olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR