Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

23 Haziran dönüm noktası

23 Haziran dönüm noktası

Doğru mu, yanlış mı diye  polemiklere girmeden gerçekleşen bir realite var ve 23 Haziran da İstanbul’da seçimler yeniden yapılacak. Kararın hakkında herkes bir şeyler diyecek ama yine de sonuç değişmeyecek.

23 Haziran da tekrarlanacak olan İstanbul seçimleri öncesinde zaten bu konular bolca tartışılacak ve dile getirilecek. Kararın kimin işine yaradığını ise 23 Haziran akşamı hepimiz göreceğiz ve sonuca saygı duyacağız.

Aslında YSK öyle kritik bir karar aldı ki. Sevinenler için de,  yerinenler için de öngörülmesi çok zor ve sonuçları itibariyle siyaseti yeniden şekillendirmesi muhtemel bir sürecin başlangıcı olacaktır. İktidar için de, muhalefet için de, 23 Haziran sonrası asla öncesi gibi olmayacaktır.

Türk siyasetinin yeniden yapılanmasını icbar edecek bir karar gibi görünüyor. İstanbul sadece İstanbul’dan ibaret değildir. İstanbul Türkiye’nin öznesi, yüklemi, özeti, nüvesi ve çekirdeğidir. Nasıl dünyada eşsiz bir şehir ise; Türkiye için de benzersiz ve tüm ülkeyi etkileyen bir şehirdir.

Siyaseten de; İstanbul’u kazanmak Türkiye’yi kazanmak gibidir ve kazanan kazanmış, kaybeden kan kaybetmeye başlamış demektir. Hal böyleyken, istesek de istemesek de; YSK kararı Türk Siyasetini yeniden yapılandıracak bir süreci başlatmıştır.

İktidar-Muhalefet hep birlikte “bu bir belediye seçimi” dese bile; bunun yerelliği aşan genellik ve hatta uluslararasılık  arz ettiğini çok iyi biliyorlar. 23 Haziran sonrası kartlar yeniden karılacak. Taşlar yeni baştan dizilecektir.Yapılacak olan, artık önümüze bakmak ve seçim yorgunu milleti kasmadan, germeden ve salimen 23 Haziran’a ulaştırmaktır.

31 Mart öncesi gerginlikleri, kamplaşmaları, ağır ve itham edici söylemleri unutup; yeni bir ses, taze ve temiz bir nefes ve sağduyu ile hareket etmek milli menfaatlerimiz, birlik ve beraberliğimiz, demokratik seçim geleneğimiz için en ideal ve doğru yoldur.

Süreç, 31 Mart öncesinden çok daha kritik, daha keskin ve daha gergin. Kazanayım da nasıl olursa olsun dersek ve siyaset ateşini daha da harlarsak; kazanırken hep birlikte kaybederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR