Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

2023 Türkiye’sine adım adım

2023 Türkiye’sine adım adım

24 Haziran seçimlerinden önce seçim meydanlarında verilen vaatler artık adım adım hayata geçirilmeye başlanıyor. Yeni sistemin mekanizmaları kurulurken aynı zamanda ekonomi

yönetimi; kur ve faizle mücadeleye ağırlık veriliyor.

Yıllardır çekilen dışa bağımlılıktan kurtulabilmek adına savunmada yerlilik, enerjide atılım ve turizmde yeni bir strateji ile kalkınma hamlesi sürdürülebilir kılınması için çalışmalarda sona geliniyor. Bedelli askerlikle ilgili yapılan çalışmaların ardından hayata geçirilmesi bunun ilk sinyallerini verdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisyemi’nin hayata geçirilmesi ile birlikte yıllardır çözüm bekleyen ve bürokratik oligarşiye sıkışan sorunlarda teker teker çözülmeye başlayacak. Yeni dönemin ilk icraatlarından bazılarını sıralayacak olursak;

En başta  e-Devlet kapısının daha etkin ve verimli kullanılması için kullanıcı odaklı ve katma değeri yüksek hizmetlerin e-Devlet’e eklenmesi için çalışmalar hızlanacak. 2018 sonunda tüm hizmetlerin e-Devlet Kapısı’ndan sunulması planlanıyor.Aynı zamanda Millî e-Posta Sistemi konusunda da çalışmalara hız verilmesi bekleniyor. Sistemin tüm kamu kurumlarımızda 2018 yılı içerisinde kullanılabilir hâle getirilmesi planlanıyor.

Devasa projelerden olan Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde ihale süreçleri yıl bitmeden gerçekleştirilecek. Üçüncü havalimanının ilk etabı 29 Ekim’de hedeflendiği gibi hizmete sokulacak. Aynı zamanda Milli Uzay çalışmalarına da hız verilecek.

Genç işsizliği önlemek ve anaç hayvan üretimini arttırmak adına Genç Çiftçi Projesi kaldığı yerden devam edecek.Gelecek dönemde 8,5 milyon hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanacak.Millet bahçeleri ve millet kıraathaneleri projelerinin çalışmalarına başlanacak. Hayvan haklarıyla ilgili kanun tasarısı üzerine çalışılacak.

Turizm bölgelerindeki sektör ve dışındaki temsilcilerle bütün vatandaşları kapsayacak yeni kampanyanın adımları atılacak.Acil servislerde, hasta karşılama elemanları olacak ve vale hizmetleri verilecek. Türkiye Genom Projesi kapsamında kişiye dayalı tıp uygulamaları geliştirilecek. Bu kapsamda Ulusal Genom Araştırma Geliştirme Merkezi (Aziz Sancar Araştırma Geliştirme Merkezi) altyapı çalışmalarına başlanacak.

Ekonomi kurmayları kur ve faiz baskısıyla mücadeleye yoğunlaşacak.Yeni Orta Vadeli Program (OVP) en kısa sürede açıklanacak ve 2019 bütçesi hazırlanacak. Bu, Cumhurbaşkanı’nın ilk bütçesi olacak.Esnaf ve sanatkârın stratejik planı yenilenerek 2018-2023 yıllarını kapsayacak yeni bir strateji belgesi ve eylem planı hazırlanacak. Bu hedefe ilişkin de önümüzdeki 100 gün içerisinde adım atılması bekleniyor.

Eğitim alanında da  büyük hamleler yapılması öngörülen yeni hükümet sisteminde öğretmenlerin niteliklerinin daha da iyileştirilmesi için “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkarılması için çalışmalara başlanacak. Müfredatın çağın gerekliliklerini yansıtacak şekilde güncellenecek.Birçok ilde eğitimde tam güne geçilecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR