Merve Çetin

Merve Çetin

Gençlik önemseniyor mu?

Gençlik önemseniyor mu?

Gelelim hayatın gerçeklerine…

Herkesin malumu olduğu üzere, ekonomide sıkıntılı günler yaşıyoruz.

Geçmişte lüks olacağı aklımızın ucundan geçmeyen birçok şey günümüzde artık lüks haline geldi. Pahalı olmayan bir şey yok…

Mevcut ekonomik tablo içerisinde az değinilen bir husus var; memleketimizin geleceği olan gençler maddi zorluklardan dolayı baba evinden kopamıyor. Gençler ekonomik bağımsızlığını elde edemiyor, sorumluluk alamıyor, “Evlensem nasıl ev geçindireceğim” diyor.

Yakın bir geçmişte, “Ben kendi ayaklarımın üzerinde duracağım” sözünü sıklıkla duyardık. Şimdilerde neredeyse hiç duymuyorum. Öyle ayak üzerinde durulacak gibi değil çünkü, gençler de bunun farkında.

“Ben kendi ayaklarım üzerinde duracağım” diye bir çıkış yapabilen de baba evine, ocağına geri dönüyor.

Gençler hayal de kuramıyor. Kuran da hayalinden vazgeçiyor.

Şimdi ben bunları diyorum ama çoğu insan “Aman o da dert mi, değindiğin şeye bak” diye düşünebilir. Bugün böyle dersiniz ama geleceği de bir düşünün. Gençler nasıl evlenecek? Nasıl ev sahibi olacak/nasıl ev kiralayacak?

Tüm bunlar bir yana, eskiden kalp krizi dediğimiz olayı 50’li yaşların üzerinde olan insanlardan duyardık. Onlar kriz geçirirlerdi. Şimdi, 17-18 yaşında gençler kalp krizi geçiriyor, yaşamını yitiriyor. Niye? En büyük sebeplerinden biri stres. Ekonomik problemlerden doğan stres, gencecik canları alıyor. İnanmayan, çevresindeki doktorlara sorsun…

Gençliği lafta, sözde değil, gerçekten önemseyin…

Esenlikler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Çetin Arşivi
SON YAZILAR