Merve Çetin

Merve Çetin

Bu uyarıya uyun, canlarımız yitip gitmesin

Bu uyarıya uyun, canlarımız yitip gitmesin

Kıymetli okurlar, herkese selamlar, saygılar…

Malumunuz olduğu üzere yaz sıcakları kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Ülkemiz, cennet vatanımız yazları oldukça sıcak. Zaman zaman bazı şehirlerimizde termometreler 50 dereceyi görebiliyor. Yine zaman zaman Konya’da da sıcaklar bunaltıcı bir seviyeye ulaşıyor.

Sıcaklıklar artarken, her yıl olduğu gibi bu yıl da uzmanlar sıcak havalara karşı uyarılarda bulundu ve bulunmaya da devam ediyorlar. Mesela, sıcak havaların kalp rahatsızlıkları başat olmak üzere birçok rahatsızlığı tetikleyebildiğini belirtiyorlar. Yapılan uyarılara ne kadar riayet ediliyor, tartışılır. Ancak bu tür uyarılar önemli ve dikkate alınmalı…

Tatil ile birlikte imkanı olan vatandaşlar tatil bölgelerine akın etti. İmkanı olmayan vatandaşlar başta çocuklar ve gençler olmak üzere, aşırı sıcakların etkisini barajlara ve göletlere girerek kırmaya çalışıyor. Baraj ve göletlerin birçoğunun altından kum çıkarıldığından dolayı yer yer çukurlar olabiliyor. Bu boşluklardan ötürü baraj ve gölete serinlemek için girenler batıyor ve sürükleniyor. Netice itibarı ile üzücü haberlerle karşı karşıya kalıyoruz.

Paylaşılan son rakamlara göre; gölet, sulama kanalı gibi yerlerde boğulanların sayısı 55.

Rakamın artmasından endişe duyuyoruz tabii ki…

Lütfen, serinlemek için baraj ve göletlere girenleri sizler de uyarın. Bu işin gerçekten şakası yok. Serinlemek adına girilen baraj ve göletler hayatınızı elinizden alıyor. Geride kalanlara da üzüntü ve kederden başka bir şey kalmıyor.

Daha fazla acı tablolarla karşı karşıya kalmamak için gerekeni yapalım, boğulma vakaları artık son bulsun.

Esenlikler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Çetin Arşivi
SON YAZILAR