Merve Çetin

Merve Çetin

Arkadaş seçimi

Arkadaş seçimi

Sevgili okurlar, herkese selamlar…

Bir ailenin en önemli sorumluluklarından biri evlatları için iyi bir çevre oluşturmalarıdır. Bunu şöyle açayım; Çocuğun eğitim alması için bir okul tercih edeceksiniz. Veya bir eve taşınacaksınız. Gönderdiğiniz okulda veya oturacağınız çevrede çocuğun gelişimi ve geleceği için iyi bir ortam var mı? İyi arkadaşlıkla kurulabilir mi? Bunların üzerine düşünmeniz gerekiyor…

Gençlik için arkadaş çevresi çok önemli. Peki arkadaş seçiminde nelere dikkat edilmeli? Bunu kendi penceremden şöyle değerlendiriyorum:

Benim arkadaşım, bende olmayan özellikleri taşımalı. Ben onun bu yönünden faydalanarak hayatta kendimi daha da geliştirebilmeliyim. Yan yana gelerek birbirimizi geliştirebiliyorsak, ‘güzelleştiriyorsak’, olgunlaştırıyorsak sorun yok. O işin dostluğa kadar yolu var.

Bir bitki bile yan yana gelince birbirini güzelleştiriyorsa, insan kendisinde olmayanla olgunlaşacağını düşünmeli ve bu yolda gayret göstermelidir.

Kışkırtmak değil güzelleştirmek.

Ayağını kaydırmak değil, ayağına sahip çıkmak.

Korumak ve kollamak dostluğun arkadaşlığın ana ilkesidir.

Allah bizim göremediğimiz tehlikelerden bizi kurtaracak arkadaşlar nasip etsin. Özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza iyi çevrelerde bulunmayı iyi arkadaş ortamlarında bir ömür geçirmeyi nasip etsin diyoruz ve bunun içinde çabalamak, emek vermek gerekiyor. Ev alacağımız kadar, arabaya özendiğimiz kadarda çocuklarımızın çevresine ve o çevreyi oluştururken de özen göstermeliyiz.

Esenlikler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Çetin Arşivi