Mehmet Gündoğdu

Mehmet Gündoğdu

ŞERİFLERİN SALTANATI VE YANMAZ KEFEN…

ŞERİFLERİN SALTANATI VE YANMAZ KEFEN…

Dini kullanarak para kazanmak, çıkar sağlamak, gerçek dinin özünü boşaltıp; tamamı saçmalık olan boş inançları din diye sunmak ezelden beri her toplumda var. Özellikle İslam’ın içine yerleştirilmiş boş inanışlar; hem dinin kendine hem de inananlarına çok zararlar vermiştir, halen de veriyor. Ve Diyanet İşleri Başkanlığı, hocalar, vaizler, ilahiyatçılar bu konuda yeterli duyarlığı gösterip, halkı aydınlatmıyorlar.

Nalını şerif, hilyeyi şerif, mührü şerif, bilmem ne duası, bilmem ne suresi, şifa ayetleri, bilmem ne muskası, bilmem ne tılsımı derken dinin içini boşalttılar. Bu da az gelmiş olacak ki şimdide yanmaz kefen icat edip piyasaya sürdüler. Bütün bu saçmalıklara inanalar olduğu için bu işleri yapanlar kolay yoldan iyi para kazanıyorlar. Bu düzenbazlıkları yapanların iki ayrı televizyon kanalı var. Akşam sabah dini yayın adı altında- lanetlenmiş ağızlarına Allah adını bolca anarak- bu boş işlerin reklamını yapıp kolay yoldan para kazanıyorlar. Ne RTÜK, ne Diyanet İşleri Başkanlığı henüz bu düzenbazlıklara dur demedi. Hem halkın inancıyla oynanıyor, hem halk kandırılarak soyuluyor.

Oysaki aklı başında her ilahiyatçının, her hocanın, her imamın bildiği gibi; böyle işlere bulaşmak ve inanmak şirktir. Allah böylelerini lanetler. Bunları halka anlatmayıp susanlar da şirk içindedirler, böyle uyduruk işler karşısında susan din adamları da en azından bu işleri yapan düzenbazlar kadar vebal altındadırlar.

Hasta okumaya, yalnızca ayet ve dua yazarak muska yapmaya falan caiz diyenler varsa da bunların aslı yine şirktir. Kuran ayetleri hastalara, ölülere okunsun, muskalara yazılsın diye inmemiştir. Kuran ayetleri insanları uyarmak, dinin aslını anlatarak dini diri tutmak, insanları doğru yola yönlendirmek için vardır. Yani Kuran’ın içinde ne şifa ayeti, ne ölüye- diriye Kuran okumak vardır. Kuran böyle boş işlere alet edildikçe İslam ölü bir din- Kuran’da herhangi bir kitap olmaktan öteye gidemez. Mezarlıklarda, türbelerde falan okunan Yasin, Tebareke hatta Fatiha bile ölüye Kuran okuma konusuna girer ki bu da önemli bir yanlışlıktır. Müslüman’ın tek güvencesi, tek korunağı, tek sığınağı yalnızca Allah’tır. Bunun dışında kalan inancın adı ne olursa olsun şirktir, Allah dışında başka şeylerden medet beklemektir. Başta Mevlana Müzesi olmak üzere pek çok türbede, pek çok mezarlıkta bu uygunsuzlukları yapanları görmek İslam adına utanç vericidir. İnsan bir şey isteyecekse yalnız Allah’tan ister, bu da hiçbir ayeti, peygamberleri, hiçbir ölü ya da diriyi aracı yapmadan içtenlikle dua etmekle olur. Bütün din adamlarının bunları açık seçik anlatarak halkı aydınlatmaları gerekirken bazıları, hatta bazı cami imamları bile hasta okuyup, muska yazabiliyorlarsa kime ne söylenebilir?

Halka örnek olacak kişiler böyle işlere soyunup itibar ve kazanç sağladıkça böyle uyduruk işler, bilmem ne şerifler çoğalırken; olan cahil halkla, İslam’a 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Gündoğdu Arşivi
SON YAZILAR