Mehmet Gündoğdu

Mehmet Gündoğdu

ORTADOĞUDA OYNANAN OYUNLAR

ORTADOĞUDA OYNANAN OYUNLAR

“Cennete girmek isteyenlerin cehenneme çevirdikleri bir dünyada yaşıyoruz.”

Orta Doğu’da İnsanlık adına, bütün dinler adına, özellikle İslam adına çok acı verici durumlar yaşanıyor. Bütün dinlere ve özellikle İslam’a en büyük zararı siyasi İslamcılar veriyor. İnsanlık 21. Yüzyılda ileriye dönük bir evrim geçirmeye hazırlanıyorken; evrim yasaları ters dönmekte, uygarlık dediğimiz şey henüz barbarlıktan öteye geçemedi. Ha, ilk çağda çiğ et yiyenler; ha, 21. Yüzyılda insan ciğerini söküp yiyenler.

Orta Doğuda herkes eline silah almış “Allahû ekber” diyerek, İslam devleti, mezhep devleti diyerek birbirinin canına kıyıyor. Dökülen bu kanlar sanki Allah’a adanmış adak kurbanlarının kanları! Öyle olmasa her eline silah alan Allah’ı bu kanlı cinayetlerin içine katmazdı. Aynı dinden olanlar neyi paylaşamıyorlar? Herkes cennete gitmek istiyor ama ortalık kan gölüne döndürülmüş.

Oysa bu kanlı cinayetlerin altında Arap sermayeli siyasi dincilerle, bölücü- parçalayıcı Amerika, İngiliz, Fransız çıkarları yatmaktadır. Aslında kavga, yeni sınırlar ve petrol üzerinedir. Böl parçala, yönet ve paylaş taktiğini kuranlar; bu oyunları Orta Doğu ülkelerinde ve Türkiye’de sahneye koyuyorlar. Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta ve Türkiye’de yaşananlar da bu oyunların acı sahneleridir. Bu oyunlar Büyük Orta Doğu Projesi için sahne konulmuştur.

Arada olan Türkmenlere oluyor. Irak Bağdat yönetimi Türkmenlerin üstlerine bomba attıkça yakılıp yıkılan evlerini terk ederek Suriye sınırına Peşmerge bölgesine gidiyorlarsa da, Peşmergeler Türkmenleri kabul etmiyorlar. Her kesimin bir koruyucusu varken Türkmenler yine bir başlarına ortada kaldılar.

Bu saatten sonra Türkiye’nin yapabileceği bir şey yok. Çünkü IŞİD rehinelere karşı Türkiye’den katil militanını istiyor. Çünkü IŞİD Türkiye’nin kendilerini maaşa bağlamasını istiyor. Çünkü IŞİD Ramazan Bayramı’ndan sonra Irak topraklarında şeriat devleti ilan edeceğini, Türkiye yeni devleti resmen tanımazsa elinde tuttuğu rehineleri vermeyeceğini söylüyor. Al başına püsküllü belayı.

Musul Valisi, Amerikan ve Türkiye’ye havadan vurun çağrısı yapıp duruyorken Amerika kocaman bir uçak gemisini körfeze çoktan yolladı.

------

Kuran’ın Bakara suresi 62. Ayetinde inanan herkesin cennete gideceğini duyuruluyor. “Kuşkusuz ki inananlar; Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sabiiler’den Allah’a ve ahret gününe inanıp yararlı iş yapanların sevapları rablerinin katındadır. Onlar için hiç korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir.” Görülüyor ki Allah ve ahret inancı olan ve de kötülük yapmayan herkese cennetin kapıları açılmış. Üstelik din ayrımı yapmadan inanan her iyi kişi için cennet muştulanırken, bu kanlı cinayetler; din ve mezhep kavgasına dönüştürülüyor. Arap sermayesi ile emperyalist batının çıkarları İslam’ı oyun hamuruna çevirip Müslümanları birbirine düşürdükçe ve İslam dünyası uyumayı sürdürdükçe bu işler işte böyle olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Gündoğdu Arşivi
SON YAZILAR