Mehmet Çağlak

Mehmet Çağlak

Kış aylarında su tüketim alışkanlığımız ve su içmenin faydalan

Kış aylarında su tüketim alışkanlığımız ve su içmenin faydalan

Havaların soğumasıyla su tüketimimizi azaltmamalıyız. Su tüketimimize yazınkin- den daha da dikkat etme­liyiz. Çünkü yazın sıcaktan susuyor ve su içme mecburiyetimiz oluyordu. Artık havalar soğudu ve suya ihtiya­cım yok diyemeyiz. Su vücudumuz için olmazsa olmazımız. Ne çok fazla nede çok az su tüketmeliyiz. Su tü­ketim miktarını yaş, çalışma ortamı, vücut yapısı, yapılan iş gibi birçok parametre etkiler. Ama ortalama bir insan 2-3 litre günde su tüketmelidir. Suyun saymakla bitmeyecek fayda­ları mevcuttur, bazıları

En başta tüketmiş olduğumuz gıdaların sindirilmesinde yardımcı olur. Sindirim sistemimizi düzenler, kabızlık ve bağırsak sorunlarının yaşanmamasında yardımcı olur. Su tüketilmesi ile kaybetmiş olduğu­muz sıvı dengesi sağlanır. Hiçbir içecek suyun yerini tutamaz. Ben su ihtiyacımı diğer bir içecekten karşıladım diyemeyiz.

Su tüketimi kan basıncının dü­zenlenmesine yardımcı olur, kalp sorunları çıkmaması için yardımcı olur. Cilt sağlığı için çok faydalıdır. Yeterli miktarda su tüketimi ile daha sağlıklı ve parlak bir cilde kavuşulabilir. Susuzluğun etkisiyle de eklem sıvısında azalma ve eklem ağrısı sorunlarına yol açabilir. Düzenli su tüketimi ile ağrılarımızdan kurtulabiliriz. Vücuttan ödem ve diğer metabolizma artıklarının uzaklaştırılmasını sağlar. Vücut metabolizmasının daha düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlar. Bu sayede böbrek rahatsızlıklarını büyük ölçüde önlemiş olur. Vücuttan zararlı maddelerin atılması ile vücudumuz daha dirençli olur. Emziren annelerin süt miktarının artışında faydalıdır. Vücutta bütün fonksiyonlarda faydalı olduğu gibi beyin fonksiyonlarında da faydalıdır. Susuz kalmaya bağlı unutkanlık oluşabilir. Düzenli su tüketimi stres ile mücadelede yardımcı olur. İçtiğimiz suyun genel görünümü, temizliği ve dışarıdan bir bulaşmamanın olması da çok önemlidir. Suyumuzun muhafazasına dikkat etmeliyiz. Nereden nasıl geldiğine önem vermeliyiz. Depolama tanklarımızı veya su kaplarımızı düzenli olarak dezenfekte etmeli bulaşmaları önlemeliyiz. Su tüm hayati faaliyetlerimiz için çok önemli bir ihtiyaç maddesidir. Düzenli su tüketimi ile birçok sağlık sorunundan kurtulabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Çağlak Arşivi
SON YAZILAR