Toplumumuzda psikoloğa gitmek kabul görüyor mu?
Psikoloğa gitme ile ilgili algıların evrim sürecini özetlemek gerekirse; 3. aşamaya geldiğimizi söylemek mümkün. İlk aşamada psikoloğa giden deli veya akıl hastası sayılmaktaydı bu yanlış algı ile insanlar psikoterapiye gitse bile pek dile getirmez aynı oranda gizleme eğiliminde bulunurdu.
İkinci aşamada ise psikoloğa gitmek ciddi bir değişim geçirerek delilik veya hastalık olarak algılanmaktan ziyade maddi durumu çok iyi insanların gidebildiği, danışmanlık alabildiği bir algıya büründü. Parası olan kişilerin terapistine yüksek saatlik ücret ödeme yaptığı bir dönem yaşandı sonrasında ise psikolog saatlik ücretlerinin orta sınıf tarafından ödenebilecek hale gelmesiyle son aşamaya geçildi.
Bu son kısımda ise psikoloğa gitmek normalleşmeye başladı, psikoterapinin farklı çeşitleri hakkında insanlar bilgi sahibi olmaya başladı ve bilinçli seçimler yapılmaya çalışıldı.Yine de hala ihtiyacı olan herkesin psikoloğa gitmediğini/gidemediğini ya da çeşitli sebeplerle buna direnç gösterdiğini biliyoruz.
Henüz istenilen seviyede olmasa da toplumun azımsanamayacak kadar fazla olan bir kesiminde normalleşen ve her bireyin ihtiyacı olduğu kabul edilen bir süreç olarak adlandırılmaya başlandığını söyleyebiliriz.
Psikolojik destek almak, hastalıklar ilgili büyük bir gelişim sağlasa da sadece psikolojik hastalıklara sahip olan kişilerin değil yaşam döngüsü içerisinde yer alan her birey için ihtiyaçtır.
SEVGİLERİMLE…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.