Haydar Öztaş

Haydar Öztaş

Ermenek’te Bir Dil Bayramı Öncesi Fikret Ünlü ve Çocukluğunun Kır Laleleri

Ermenek’te Bir Dil Bayramı Öncesi Fikret Ünlü ve Çocukluğunun Kır Laleleri

İyi hatırlıyorum,  bir dil bayramının hemen öncesindeydi, Ermenek’te Karamanoğlu Musa Bey tarafından yaptırılan Tol Medrese’de bölgenin endemik bitkilerini içeren bir fotoğraf sergisi açıyorduk. Ertesi günü Balkusan Köyü’nde Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türbesinin bulunduğu yerde Dil Bayramı kutlamaları yapılacaktı.

Öğleden sonra saat 14:00 gibi sergi Ermenek Belediye Başkanı ve özellikle İstanbul ve Ankara’dan gelen kalabalık bir davetlinin katılımı ile açıldı. Rahmetli Eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü’ de davetliler arasındaydı. Kendileri sergiye büyük ilgi gösterdi ve fotoğrafları beraberce gezerken Lale fotoğraflarını görünce çok duygulandı ve orada bulunanlara bir anısını anlattı.

Doğup büyüdüğü Güneyyurt (Gargara) köyünde çocukluğunun erken evrelerinde Bahar’la birlikte açan laleleri çok sevdiğini, onların çiçek açtığını gördüğünde tüm köy çocukları gibi çok mutlu olduğunu belirtti. Devamla, çocukken güzel bir Bahar gününde köyün dışındaki dağlık bölgede arkadaşları ile bir patikada yürürken çok güzel açmış laleleri gördüğünü, koparmak istediğini, ancak kıyamadığını, patikada aşağıya doğru bir müddet gittikten sonra kafasında hep “acaba laleyi koparmalı mıydım” diye kendi kendi kendisine alıp verdiğini, nihayetinde koparmaya karar vererek yokuşu tekrar tırmanarak laleyi kopardığını, kokladığını ancak bir müddet sonra laleyi kopardığı için çok pişman olduğunu anlatmıştı, o hep sevecen gülümsemesiyle…

Daha sonra ertesi günü Balgusan’da görüşmek üzere vedalaşarak sergiden ayrıldı. Ancak ertesi günü, Dil Bayramı kutlamaları için Balgusan’a gelememişti. Öğrendiğimize göre o gece uzun zamandır mustarip olduğu, ancak önemsemediği prostat illetinden çok rahatsız olmuş ve tedavi için Ankara’ya dönmüştü.  Kendilerini daha sonra geçmiş olsun dileklerimizi iletmek ve hastalığının seyrini sormak için birkaç defa için telefonla aradım. O her zamanki nazik ve beyefendi tavrı ile teşekkür ederek iyi olduğunu belirtiyordu… Sonrasında hızlı seyreden hastalığına yenik düştüğünü öğrendik… Bölgeye tarih boyunca belki de bölgeye en fazla yatırım yapan, genç kuşakların yetişmesi için geniş bir kampüse sahip, Yatılı Bölge Okulu yaptıran, bölgenin yetiştirdiği nadide insanı kaybetmiştik…

Bölge halkının duaları ile sanırım ataları Karamanoğlu Beylerinin hemen yanındaki mezarında huzur içerisinde uyuyordur.. Ermenek halkı sizi her zaman minnette, saygıyı ile anacaktır…. Ruhunuz şad olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haydar Öztaş Arşivi
SON YAZILAR