Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Meyve Şöleni

Meyve Şöleni

Selamlar, size hızlı ve pratik meyveye doyacağınız bir pasta tarifi vereceğim.

MALZEMELER;

2 paket kakaolu petibör

2 adet orta boy muz

1 paket krem şanti

1/3çay bardağı süt

Dilediğiniz meyvelerden dilediğiniz kadar kesin. Ben 6-7 adet çilek, 2 adet orta boy portakal ve 1 adet kivi kullandım.

HAZIRLANIŞI;

İlk önce petibörlerimizi rondoda çekiyoruz. Ardından petibörlerimizi kaseye alıp muzlarımızı ve sütümüzü ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Sütümüzü azar azar ekleyip yoğuralım. Hamur kıvamına gelince süt eklemeyi bırakalım. Ben normal petibör kullandığım için kakao ekledim. Siz direk kakaolu petibör alın. (Çünkü kakao ekledikçe ona göre şeker veya bal eklemeniz gerekecek.)

Ardından hamurumuzu yağlı kağıdın üstüne alın. Üstüne bir adet daha yağlı kağıt kapatıp oklava yardımıyla açın. Hamurun üzerine hazırladığımız krem şantiyi yayalım fakat kenarlara çok yaymayın taşabilir. Krem şanti ekledikten sonra meyve karışımını ekleyelim.

Daha sonra rulo gibi saralım ve 30-45 dakika kadar buzlukta bekletelim. Bekletmeden de yiyebilirsiniz ama buzlukta bekledikten sonra kıvamı daha iyi oluyor.

Vaktiniz varsa buzluk yerine 3-4 saat buzdolabında da bekletebilirsiniz.

helalsofram.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR