Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Karamelli kek

Karamelli kek

Karamelli kek

MERHABA

Yine bir karantinalar, vakalar, üzücü olaylar ardı ardına gelirken güzel günlerin en kısa zamanda artık gelmesini istiyoruz ve umut ediyoruz .Bu bir süreç ve illaki geçecek güzel günler yine gelecek. Her gecenin ardında bir sabahın mutlaka olduğu gibi.

Sağlık olsun gerisi gelir Allah'ın izniyle geçer

Evlerimizde çocuklarımızla oturalım canımız ne isterse yiyelim içelim içinde bulunduğumuz durumu sıkıldık yorulduk bıktık diyerek değil de ,daha pozitif bakarak eğlenerek geçirmeye çalışalım. Yoksa 1 saat bile sanki 5 saat gibi oluyor uzadıkça uzuyor. Artık tarifimize geçelim mi? Yine yapımı kolay bir tarif. Çocuklarınızla yapabileceğiniz hem de onlarla etkinlik yapmış olup afiyetle yiyebileceğiniz bir tatlı . Yapımına geçiyorum.

Sağlıklı günler şimdilik hoşça kalın.

  

Malzemeler:

3 adet yumurta

1.5 çay bardağı şeker

1 çay bardağı yoğurt

3 çay bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 paket krem şanti

Şerbeti için:

6 çay bardağı şeker

6 çay bardağı su

Önemli not:

Önce şekeri tencerede karamelize edip sonra su döküp kaynatıyoruz ve şerbetten 1 su bardağı ayırıp iyice soğutuyoruz krem şantiyi bu şerbetle hazırlıyoruz.

  Yapılışı:

 Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Kalan malzemeleri de ekleyip yağlanmış dikdörtgen borcama döküyoruz ve 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Hafif soğuyunca şerbetini döküyoruz, en son şerbetle hazırladığımız krem şantiyi üzerine sürüyoruz .

Yağsız olduğu için hafif bir tatlı (çok kilo yapmaz yani:))

Hepinize afiyet olsun .

                              HOŞÇAKALIN

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR