Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Haşhaşlı revani

Haşhaşlı revani

Merhabalar sevgili okurlar. Bu hafta revaninin güncellemiş ve daha da lezzetlenmiş  haliyle geldim Bu lezzet bombasını biran önce denemenizi tavsiye ederim . Malzemeler

350 gram toz şeker

600 gram su

4-5 damla limon suyu

3 adet yumurta

140 gram toz şeker

180 gram sıvı yağ

150 gram yoğurt

130 gram irmik

120 gram un

1 paket kabartma tozu

Keki için:

3 adet yumurta ve toz şekeri çırparak işe başlayın. Ardından sırasıyla sıvı yağ, yoğurt, irmik, elenmiş un, kabartma tozu ve mavi haşhaşı ekleyip son bir defa karıştırıp kenara alın. Orta boy bir fırın tepsisi ya da borcamı yağlayın. Kek harcını yağladığınız tepsiye güzelce yayıp birkaç defa vurarak harcın oturmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip eşit boyutlarda keserek dilimleyin. Soğuyan şerbetin tamamını ılık-sıcak arası olan kekin üzerine yavaş yavaş dökerek çekmesini sağlayın. 4-5 saat kadar buzdolabında tamamen soğutun.

Şerbeti için:

Toz şekeri ve suyu orta boy bir tencerede karıştırıp kaynaması için ocağa bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip, 4-5 dakika kaynatıp soğumaya alın.

Üst kreması için:

Soğuk kremayı ve pudra şekerini hızlı ayarda çırparak kabartın ve buzdolabında soğutun. Soğuyan ve şerbetini çeken revaninin üzerine kremayı dökün ve güzelce sıvayın. 15-20 dakika daha buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf noktası

Kek ılık şerbet soğuk olmalı. Kremayı da buzdolabında iyice soğutun

Haftaya görüşmek üzere  sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR