Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

El Açması Börek

El Açması Börek

Sevgili okurlar bu hafta sizlere oklava ve merdane kullanmadan yapabileceğiniz el açması çıtır bir börek tarifi vereceğim.

Malzemeler

6 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz

2 buçuk su bardağı su

İç malzemesi=1 kg pırasa 200 gram kıyma

1 yemek kaşığı salça (dolu değil)

1 tatlı kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı karabiber

 1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı tereyağı (eritin soğuduktan sonra hamurları açıp yağlayın)

Yapılışı

6 su bardağı unu yoğurma kabına alın, tuzu ekleyin daha sonra azar azar su ilave edin.  20 bezeye bölün daha büyük bezeler de yapabilirsiniz.  Bezeleri, çay tabağı büyüklüğünde açın aralarına bol yağ sürün, kalan yağı üzerine dökün.  30-40 dakika bekletin dinlenen bezeleri parmak uçlarınızla açın. İçine kıymadan ekleyin sarın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırına atın üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Hepinize şimdiden afiyet olsun.  Haftaya görüşmek üzere sağlık ve afiyetle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi