Hasan Hüseyin GÜLCAN

Hasan Hüseyin GÜLCAN

Büyükşehir Ufkumuzu AYDINLATTI

Büyükşehir Ufkumuzu AYDINLATTI

Önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulunduk…

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK desteğiyle yaptığı Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi Başbakan’ın katılacağı bir törenle bugün açılacak. Şöyle cümleyi tekrar okuduğum zaman bir Konya’lı olarak başka gururlandım. Bilim Merkezi Türkiye’de bir ilk ve bu Bilim Merkezi Konya için büyük bir gurur. Bu gururda başta Tahir Akyürek olmak üzere Büyükşehir camiasının ve Bilim Merkezinde emeği geçen herkesin.

Bilim Merkezindeki gezimiz yaklaşık 2 saat sürdü. Basın camiasından müthiş bir katılım vardı. Gazeteci ağabeylerimizin yanı sıra duayen büyüklerimizde Bilim Merkezini gezmek için gelmişlerdi. Gezimiz önce minyatür olarak Konya’nın tarihi güzelliklerinin yer aldığı Minia Selçuklu eserlerini gezmemizle başladı. Daha sonra Bilim Merkezi yetkileri bizleri Bilim Merkezinin hemen hemen her noktasında ayrı ayrı bilgilendirdiler.

Özellikle deprem ile ilgili bölüm gerçekten müthişti. Gazetecilerinde bizzat denediği deprem testinde Gölcük ve Sakarya depremleri ile 9 büyüklüğünde bir depremin şiddetinin ölçülebileceği testler yapıldı. Her noktası ayrı bir hayrete düşürdü bizi. Aslında 2-3 not almıştım. Buralardan kesinlikle bahsedeyim diye. Ama vazgeçtim. Her bir tarafı ayrı bir mükemmeliyeti yansıtıyordu bize.

Bilimsel Deney düzeneklerinin yer aldığı bölümdeki her köşe yazmakla anlatılamayacak kadar mükemmeldi. Gezinin en ilginç bölümü ise Tahir Başkanın bizzat kendisinin sunum yaptığı Planetaryum Salonu idi. Salona bir gazeteci gibi girdik ama çıkarken uzaydan yeni inmiş astronot edası ile çıktık. Gerçekten mükemmel kelimesi bile az kalır. Öyle biz dizayn edilmiş ki… Hani sinema salonlarında filmi tam karşıdan duvardan izlenirsiniz ya burada öyle değil. Görüntü verildiği zaman görüntü salonun duvarları ve tavanı dahil her yerine yayılıyor. Zaman zaman insan kendini kaptırıp sanki o görüntünün içindeymiş gibi hissedebiliyor. O yüzden dedim Planetaryum Salonu’ndan çıkarken kendimi uzaydan yeni inmiş astronot gibi hissettim.

Tahir Akyürek, Türkiye’nin uluslararası standartta ilk Bilim Merkezi’ni Konya’ya kazandırmaktan ne kadar mutluluk duyarsa azdır, bizde bir Konyalı olarak kendisi ile gurur duyuyoruz. Tahir Başkan’la gurur duyuyoruz derken, ekibini ve mesai arkadaşlarını da unutmamak lazım. Bu arada gezimiz sırasında bizimle birebir ilgilenen Galip Marlalı müdürüm ile Büyükşehir Belediyesi Basın birimi çalışanları Cemil Anıl Doğan ve Mustafa Varol’a da ayrıca teşekkür etmek lazım.

Evet Büyükşehir Belediyesi Konya için çalışmaya devam ediyor hem de yıllardır olduğu gibi. Kusuru hatası yok mu? Olmazmı var elbette ama onları da ‘’Bu kadar kusur kadı kızında da olur’’ lafıyla bağdaştırıp Tahir Başkana saygılarımızla birlikte Bilim Merkezini Konya’mız nezdinde Ülkemize kazandırdığı için bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Hüseyin GÜLCAN Arşivi
SON YAZILAR