Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

Oda seçimlerinde heyecan dorukta

Oda seçimlerinde heyecan dorukta

Birçok odada, kurum ve kuruluşlarda seçimler, genel kurullar gerçekleşti ve önümüzdeki günlerde de gerçekleşmeye devam edecek. Bazıları ile ilgili aldığım duyumlar, bilgiler var. Kimseyi kızdırmadan, kırıp dökmeden, elimden geldiğince, dilim döndüğünce biraz bahsetmek istiyorum.

Malumunuz olduğu üzere salgın döneminde genel kurullar, seçimler ertelendi ve normale dönülünce seçimler gerçekleştirildi. Bazı başkanlar güven tazelerken, bazıları ise görevlerini devretti. Bunlara tek tek girmeyeceğim, zaten hemen hepsinden haberdarsınızdır. Odalarda seçim ve genel kurul heyecanı devam ediyor. Fakat, bazı seçimlerin tarihi ile ilgili bir muamma söz konusu. Şöyle ki; bazı seçimlere aşağı yukarı 5 ay gibi bir süre var ancak, salgının gidişatına bakarsak seçimlerin yapılması zorlaşacak gibi görünüyor. Hal böyle olunca da başkanlığa niyet edenlerin kafası karışabiliyor. Ya da başkanlıktan sonraki süreci düşünen mevcut başkanlar da geleceğe dair net bir hesap yapamıyor.

Her odanın seçimi oldukça çekişmeli olur Konya’da. Bir ölçü koymak gerekirse; oda başkanlığı seçimi, belediye başkanlığı seçimi kadar çekişmeli. Üyeler daha bir kıymetlenir, kapı kapı gezilir, bazı üyeler bunu fırsata dönüştürmek ister; biriken aidatlar adaylarca karşılanır.  Dolayısıyla seçim öncesi bir ‘borsa’ oluşur ve seçim çalışmaları için büyük paralar harcanır.

Şimdi gelelim aldığım duyumlara. Başarılı bir başkanlık dönemi geçirdiğine inandığım, sevdiğim, saydığım bir isim olan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şube Başkanı Sayın Süleyman Kamil Akın Bey’in ‘helallik’ istediğini duydum. Öte yandan Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Sayın Selçuk Öztürk Bey’in de başkan adayı olmayacağına dair bazı söylentiler var. “Bir müddet dinlenecek mi acaba?” diye konuşulurken, Başkan Öztürk’ün son dönemlerde gerçekleştirdiği ziyaretlere işaret edilerek, “Yoksa politikaya mı atılacak? Kulis mi yapıyor?” gibi konular konuşuluyor. Ben Selçuk Başkan’ın oda için, şehir için, ülke için en hayırlı ve en doğru kararı vereceğini düşünüyorum.

Çekişmeli seçim demişken ilk aklıma gelen Şoförler Odası’nda heyecan dorukta. Güçlü adaylar var. Sonucunu gerçekten merak ediyorum.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi
SON YAZILAR