Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

Dünyanın eskimeyen gündemi

Dünyanın eskimeyen gündemi

Dünyanın eskimeyen gündemi

Kovid-19 salgını ile birlik­te dünya yeni döneme girdi. Aslında yeni döne­min daha tedbirli ve tek mücadelenin pandemiyle olacağı düşünülürken, bunda hepimiz yanıldık. Daha pandemi devam ederken dünya eski gündemine yeniden döndü. Enerji savaşları, göçmen sorunları, Çin’in Türkis­tanlılara zulmü, ABD seçimleri, Belarus protestoları, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşın yeniden başlaması... bunun gibi binlerce sorunu sıralayabiliriz. Türkiye’de de yeni dönemde bazı eski sorunlar da devam ediyor. Bunların başında ekonomi prob­lemleri geliyor. Dün Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Al- bayrak önümüzdeki dönemlerin ‘Yeni Dengeleme’ dönemi olarak belirlediklerini söyledi. “Yeni Ekonomi Programı’nın bu yılki ana temalarını; ‘Yeni Dengelenme’, ‘Yeni Normal’ ve ‘Yeni Ekono­mi’ olarak belirledik.” şeklinde konuşan Albayrak, şunları söyledi: “Yılın tamamında büyümenin pozi­tif olmasını ve yüzde 0,3 oranında gerçekleşmesini öngörüyoruz. İş­sizlik oranının, kademeli azalarak 2O23’te yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Prog­ram dönemi boyunca bütçe açı­ğının GSYH’ye oranının kademeli gerilemesini ve dönem sonunda yüzde 3,5 olmasını bekliyoruz. Finansal piyasalarda stratejik reformlar yoluyla tasarruflarımızın artırılması, kaynak dağılımında etkinliğin desteklenmesi, finansal okuryazarlık seviyesinin yükseltil­mesi ve finansal sistemin sermaye piyasası ayağının güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Yeni Ekonomi Programı’nda büyüme hedef­leri, 2021 için yüzde 5,8, 2022 ve 2023 için yüzde 5 oldu. Yeni Ekonomi Programı’nda enflasyon hedefleri, 2020 için yüzde 10,5, 2021 için yüzde 8, 2022 için yüz­de 6, 2023 için yüzde 4,9 oldu.” Dedi. İnşallah yeni dönem, Türki- yemiz için daha güzel olacak.

Yine tüm dünyanın izle­diği bir güç-denge savaş alanı olan Azerbay- can-Ermenistan savaşı. Yıllardır devam eden savaş yine patlak verdi. Gardaşımız Azerbay­can’a tüm desteğimizi vererek savaşı kazanma­sını ve Dağlık Karabağ bölgesindeki işgal olan yerlerin tekrar Azerbay­can tarafından alınmasını temenni ediyoruz. Şu ana kadar da birçok köy ve yerleşim yeri Ermenilerden alınmış olmasının sevincini yaşı­yoruz.

Konyaspor yeni dönemde bomba gibi

Pandemiden ayrı olarak konu­şulacak bir alan ise muhakkak spordur. Geçtiğimiz sezon iyi bir izlenim veremeyen Konyasporu- muz bu dönem güzel transferlerle bomba bir giriş yaptı. Beşiktaş’ı 4-1’lik skorla yenmesiyle Kon­yaspor yeni dönemde daha güçlü ve iyi bir oyun oynayacağını gös­terdi. Yeni transferlerden Artem Kravets ve Levan Shengelia bu sezonun yıldızı olacak gibi. Yeni Teknik Direktör İsmail Kartal ise Konyaspor’u yeniden keşfetmiş bir hoca olarak karşımıza çıktı. Bunun yanında geçen sezon iyi performans sergileyemeyen birçok oyuncu da bu sene yep­yeni ve güçlü performanslarıyla kendilerini gösterdiler. Beşiktaş galibiyetinin ardından aynı güzel­likteki oyunu her maçta görmek istiyoruz. Tüm temennimiz sezon sonunda Konyaspor’un yeniden UEFA Avrupa Ligi’ne katılmasıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi
SON YAZILAR